Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Κουίκ: Θα στηρίξουμε δημιουργία παγκόσμιας ομοσπονδίας ομογενών Ιονίων Νήσων

Τρίτη, 8/8/17

  Ελπίζουμε να μην παίρνουν στα σοβαρά τον Κουίκ  

  Έχουμε μία απορία, είναι μέσα ή έξω από τα κάγκελα;  Ο κ. Τέρενς Κουίκ. Φωτογραφία: Twitter @TerensQuick.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, «την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, να συνδέσει τις οργανώσεις των αποδήμων των νησιών του Ιονίου Πελάγους σε μία παγκόσμια ομοσπονδία των αποδήμων τους».
Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση εργασίας με τον κ. Γαλιατσάτο, που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, ο κ. Κουίκ τόνισε πως «η συνένωση της Διασποράς από Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, ακόμα και τα Κύθηρα, αν και ουσιαστικά υπάγονται στον Πειραιά, θα δυναμώσει τη φωνή τους, όπως συμβαίνει με τους απόδημους της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Θράκης κ.λπ.».
Σε αυτό το πλαίσιο, διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών, με μοχλό τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, θα συνδράμει πολλαπλά στην εδραίωση του θεσμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Ιονίων Νήσων, τόσο ως προς τη διεξαγωγή του 1ου διεθνούς συνεδρίου τους, αλλά και επιπλέον, παρέχοντας φιλοξενία σε παιδιά της ομογένειας με καταγωγή από τα Ιόνια Νησιά (10 από κάθε νησί) ηλικίας 18 έως 28 ετών, προκειμένου να ξεναγηθούν και να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας του τόπου των γονέων τους ή των παππούδων τους.
«Επανειλημμένα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε εκφράσει την πολιτική της συνένωσης δυνάμεων στο ομογενειακό πεδίο που βοηθάει πολλαπλά και την πατρίδα και τους ίδιους», σημείωσε καταληκτικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου