Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Εντυπωσιάστηκαν οι ομογενείς από τη βραδιά παραδοσιακών χορών στο Πυργί


 Σάββατο, 12 Αυγούστου, 2017Στιγμιότυπο από την βραδιά παραδοσιακών χορών στο Πυργί της Χίου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.
ΠΥΡΓΙ. ΧΙΟΣ. Οι ομογενείς που τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφθηκαν τη Χίο έμειναν έκπληκτοι από τις απείρου κάλλους ομορφιές του νησιού και από την επιμονή των κατοίκων του να διατηρήσουν τα κάλλη του και τις μαγευτικές παραλίες.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 5 Αυγούστου επισκέφθηκαν το Πυργί της Χίου και παρακολούθησαν με συγκίνηση τη «Βραδιά Παραδοσιακών Χορών» που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου «Γ. Θεοτοκάς».
Την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου «Ο Γεώργιος Βούρας», του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου «Λέων Αλλάτιος», του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Νενήτων «Η Βοκαριά», του Συλλόγου Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ» και του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου «Γ. Θεοτοκάς».
Κάθε χορευτικό ερμήνευσε από τρεις έως και τέσσερις παραδοσιακούς χορούς τις Χίου και των άλλων περιοχών της γενέτειρας. Μετά την παράσταση των χορευτικών μικροί – μεγάλοι πιάστηκαν χέρι – χέρι και ξεφάντωσαν μέχρι τα μεσάνυχτα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου