Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Απειλές από τη Βόρειο Κορέα ως απάντηση στις νέες κυρώσεις


Τρίτη, 8/8/17



Νοτιοκορεατές στρατιώτες περιπολούν στα σύνορα της χώρας τους με τη Βόρειο Κορέα. AP Photo/Ahn Young-joon
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών απάντησε η Βόρειος Κορέα στις νέες κυρώσεις που επέβαλε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις συνεχιζόμενες πυραυλικές δοκιμές από την Πιονγκγιάνγκ.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι το έδαφός τους είναι ασφαλές από την άλλη πλευρά του ωκεανού» ανέφερε χαρακτηριστικά το το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, KCNA ενώ απέρριψε τις τελευταίες κυρώσεις που της επιβλήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν την κυριαρχία της.
Η ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ επανέλαβε προηγούμενη θέση της ότι δεν θα θέσει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όσο διαρκεί η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τις ενέργειες της.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία συμφώνησαν να συνεργαστούν και να κλιμακώσουν στον μέγιστο βαθμό την άσκηση πιέσεων κατά της Βόρειας Κορέας, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή των νέων κυρώσεων του ΟΗΕ.
Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Μουν ήταν διάρκειας μίας ώρας, με τους δύο προέδρους να συμφωνούν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους κατά της Βόρειας Κορέας, δίνοντας έμφαση στην διεξαγωγή κοινής στρατιωτικής άσκησης που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ.
Παράλληλα, ο Μουν φέρεται να τόνισε την ανάγκη που υπάρχει ώστε ένα παράθυρο διαλόγου με την Βόρεια Κορέα να παραμείνει ανοιχτό, στην περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμά της.
Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι οι δύο ηγέτες <επιβεβαίωσαν ότι η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μία σοβαρή και κλιμακούμενη απειλή κατά των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, όπως επίσης και για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι δύο πρόεδροι δεσμεύτηκαν για την πλήρη υλοποίηση όλων των αποφάσεων, ενώ παροτρύνουν την διεθνή κοινότητα να πράξει το ίδιο> τόνισε ο Λευκός Οίκος.
Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο μέσω της διεξαγωγής κοινών στρατιωτικών ασκήσεων. Η Βόρεια και η Νότια Κορέα παραμένουν τεχνητά σε κατάσταση πολέμου, καθώς ο Πόλεμος της Κορέας (1950-1953) έληξε με κατάπαυση του πυρός κι όχι με συμφωνία ειρήνευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου