Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Από την ευφορία στην...εφορία

Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2017

Μπορεί η κυβέρνηση  να προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας  με αφορμή την έξοδο στις αγορές,αλλά εργαζόμενοι, άνεργοι,επαγγελματίες, επιχειρηματίες βρίσκονται σε κλίμα ...εφορίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου νοικοκυριά και φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμα δυσβάστακτο λογαριασμό που ξεπερνά τα 8 δις ευρώ.

Όσο κι αν ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση,  οι έλληνες, όπως  επισημαίνει και το ρεπορτάζ της Guardian δεν βλέπουν φως στο τούνελ.Είναι αναγκασμένοι να βλέπουν τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα τους,να περιορίζονται συνεχώς προκειμένου να καλύψουν τις δυσβάστακτες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Γιατί μπορεί η ανάπτυξη να καρκινοβατεί,οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές να μένουν στα χαρτιά, αλλά οι φόροι όχι μόνο παραμένουν σταθερά στα ύψη αλλά συνεχίζουν και να αυξάνονται.Οσοι εργαζόμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν αποδοχές που ξεπερνούν το ελάχιστο όριο επιβίωσης διαπιστώνουν κάθε μέρα ότι πληρώνουν όλο και περισσότερους φόρους για να καλύψουν τις τρύπες του δημόσιου κορβανά.

Ακόμα κι αυτοί που είχαν διατηρήσει κάποια αποθέματα από καλύτερες εποχές αναγκάζονται να αδειάζουν τις αποταμιεύσεις τους ,για να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να δουν δεσμευμένους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.Παρόλα αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς όλο και περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η πάλαι ποτέ μεσαία τάξη έχει σχεδόν εξαφανιστεί καθώς τα εισοδήματα έχουν μειωθεί κατά 40% τουλάχιστον τα χρόνια της κρίσης, ενώ αντί να περιορίζεται η φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, συνεχίζει να αυξάνεται.

Δυστυχώς με ευχολόγια και υποσχέσεις ,ούτε ανάπτυξη ούτε νέες επενδύσεις έρχονται.Και χωρίς ανάπτυξη και αύξηση του παραγόμενου πλούτου ούτε θέσεις  εργασίας δημιουργούνται ,ούτε νέα έσοδα για το δημόσιο.Θα συνεχίζουμε να τρώμε τις σάρκες μας, να ξεζουμίζουμε ,τούς όλο και λιγότερους  που καταφέρνουν να επιβιώνουν, για να επαίρεται ο κ.Τσίπρας ότι η κυβέρνηση του καταφέρνει να δημιουργεί πλεονάσματα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου