Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017

  • Το πράσινο φως στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών) φαίνεται ότι έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στον ΟΑΣΑ, τουλάχιστον υπό όρους.
  • Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε οικοπεδικό χώρο στο Άλσος Βεΐκου, κοντά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.
  • Κριτική για το Ελληνικό, την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία και την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη ασκεί με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας «φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».
  • Δραστικά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η μικρή αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα, που σημειώθηκε το μεσημέρι, στο νότιο τμήμα του νησιού. Φωτιές στο Καναλάκι της Πάργας και στα Αμπέλια και τη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Σε ύφεση η φωτιά στο Μενίδι.
  • Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νόμο 4369/2016. Στην ανακοίνωση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, πολεμώντας την αξιολόγηση Μητσοτάκη «έσπειραν άνεμους και θερίζουν θύελλες», το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζει ότι η σημερινή αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με τις «πρακτικές κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης» επί υπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη.

Κόσμος

  • Η Βόρειος Κορέα σκέφτεται να προχωρήσει σε πυραυλική επίθεση κατά του νησιού Γκουάμ, αμερικανική αποικία στον Ειρηνικό, ως απάντηση στις απειλές Τραμπ για «φωτιά και οργή», οξύνοντας ακόμη περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.
  • Απειλές κατά της Βορείου Κορέας εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε ότι σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ η Πιονγκγιάνγκ μπορεί πλέον να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους της. «Εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος» προειδοποίησε ο Τραμπ.
  • Απερρίφθη η πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα. Απευθυνόμενος στους οπαδούς του που πανηγύριζαν στους δρόμους ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος - ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με πρόταση μομφής για 8η φορά- είπε ότι δεν πρόκειται να αγγίξει το κυβερνών κόμμα και πρόσθεσε ότι το ANC θα είναι και πάλι ο νικητής των επόμενων εκλογών.
  • Η Βόρειος Κορέα κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της, σύμφωνα με τα απόρρητα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δημοσίευσε την Τρίτη η εφημερίδα Washington Post.
  • Ένας άνδρας συνελήφθη στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, μετά από καταδίωξη της αστυνομίας. Αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά του οχήματος το οποίο οδηγούσε ο άνδρας και κάλεσαν πυροτεχνουργούς όταν ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι είχε εκρηκτικά στο όχημα. Εκρηκτικά δεν βρέθηκαν, τελικά και ο άνδρας -το οποίο οι αρχές χαρακτήρισαν «ψυχικά ασταθή»- ήταν άοπλος.

Οικονομία

  • Αντιμέτωποι με την υποχρέωση καταβολής φόρου υπεραξίας θα βρεθούν το 2018 όσοι προχωρήσουν σε πώληση ακινήτου, οικοπέδου ή αγροτεμαχίου. Η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων είχε ανασταλεί για τρία χρόνια, όμως το νέο μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών προβλέπει επιστροφή από τον Ιανουάριο.
  • Τρία αντί τέσσερα θα είναι τα νέα κλιμάκια για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια του ρεύματος.
  • Ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να εκδίδουν από την περασμένη εβδομάδα δήμοι της χώρας για τη ρύθμιση χρεών έως και 100 δόσεις. Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.
  • Για την θέσπιση κανόνων που θα προστατεύουν τους Γάλλους εργαζόμενους από αυτό το οποίο αποκαλούν αθέμιτο εργασιακό ανταγωνισμό από την ανατολική Ευρώπη, θα πιέσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.
  • Στην Ελλάδα τερματίζεται αυτές τις μέρες ένα ακραίο φαινόμενο, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα», αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών από ελληνικές τράπεζες.

Αθλητισμός

  • Μεγαλύτερη ετοιμότητα αλλά και αποτελεσματικότητα έδειξε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Σούπερ Καπ, που έγινε στα Σκόπια. Η κάτοχος του Champions League επιβλήθηκε με 2-1 της τροπαιούχου του Europa League, με σκόρερ τους Κασεμίρο και Ίσκό. Για τη Γιουνάιτεντ το γκολ πέτυχε ο Λουκάκου.
  • Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχτηκαν σε φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αγώνας που διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών, στην Τούμπα. Στην πρώτη φάση του ματς ο Πρίγιοβιτς, μετά από ασίστ του Μακ, άνοιξε το σκορ, δίνοντας το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» και στο 20’ ο Νικολιάς, με μακρινό σουτ, ισοφάρισε για τον ΠΑΣ.
  • Με αγωγή κατά του συνεταιρισμού «απάντησε» η NOVA στο εξώδικο που απέστειλε η Super League προς το συνδρομητικό κανάλι πριν από λίγα 24ωρα και με το οποίο ζητούσε την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται.
  • Στη Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φελίπε Κουτίνιο, σύμφωνα με το έγκυρο ESPN. Το έγκυρο μέσο αναφέρει ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι οριστική, μετά και τις πιέσεις που άσκησε ο Βραζιλιάνος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
  • Την προσεχή Παρασκευή 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την πρώτη και την δεύτερη φάση στο Κύπελλο Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε σήμερα η ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου