Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 7 Αυγούστου, 2017

  • Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Κυριακής με τη Φώφη Γεννηματά.
  • Μεγάλη οικολογική καταστροφή με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχει προκαλέσει η φωτιά στα Κύθηρα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μετέβη στο νησί. Ο κ. Αποστόλου είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς και η άμεση ανακούφιση των πληγέντων στα Κύθηρα. Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία του ότι «αύριο θα είναι μια καλύτερη ημέρα» για το νησί.
  • Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που μαίνεται στα Κύθηρα από την Παρασκευή. Το κυρίως μέτωπο είναι στα Μυρτίδια, όπου επικεντρώνονται και οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Εκκενώθηκε προληπτικά η Μονή Μυρτιδίων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί το νησί. Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, στάχτη το 1/3 του νησιού.
  • Κατά του Πύρρου Δήμα για τις δηλώσεις του για το θέμα των σημαιοφόρων στράφηκε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι «αναμασά» τα επιχειρήματα του Κ.Μητσοτάκη.
  • Στα ύψη αναμένεται να παραμείνει ο υδράργυρος και τις επόμενες ημέρες, ενώ αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 έναν βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Κόσμος

  • Ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα ακόμα έχει τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επίθεσης κατά στρατιωτών που βρίσκονταν σε βάση στην πόλη Βαλένσια και είχαν ανακοινώσει σε βίντεο ότι οργανώνουν εξέγερση. Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και κατηγόρησαν τους στρατιώτες για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του Νικολάς Μαδούρο. Bίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές να δηλώνουν ότι οργανώνουν εξέγερση, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.
  • Το Ισραήλ στοχεύει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, το κλείσιμο των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Αγιούμπ Καρά. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, απαντά το τηλεοπτικό δίκτυο.
  • Δύο κινέζοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Βερολίνο επειδή χαιρέτισαν ναζιστικά μπροστά στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Εναντίον τους έχουν ξεκινήσει οι νομικές διαδικασίες για χρήση συμβόλου απαγορευμένης οργάνωσης.
  • Ο Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν αντιτρομοκρατική έρευνα μετά από περιστατικό που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο του Άιφελ, όταν άνδρας οπλισμένος με λεπίδα προσπάθησε να εισέλθει στον Πύργο, με την βία.
  • Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Λιβύης, αλλά και στην Ιταλία προκαλεί η σχεδιαζόμενη συνεργασία λιβυκών και ιταλικών αρχών με σκοπό τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Οικονομία

  • «Στο επίπεδο της οικονομίας υπάρχουν σαφή σημάδια ότι το κλίμα αναστρέφεται, η οικονομική ανάκαμψη επιταχύνεται, οι προοπτικές βελτιώνονται» ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
  • Ο ρόλος Σόιμπλε στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, ο αγώνας ενός Γερμανού να χτίσει σπίτι στην Ελλάδα και η περίπτωση ενός ετοιμοθάνατου Έλληνα, ο οποίος έκανε τα πάντα για να λάβει η σύζυγός του σύνταξη χηρείας.
  • Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».
  • Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι υπεγράφη σύμβαση με την OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad («OTP Serbia») για την πώληση του 100% των θυγατρικών της ΕΤΕ στη Σερβία - Vojvodjanska Banka AD («VOBAN») και NBG Leasing doo - και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία. Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ.
  • «Η πορεία προς την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών συνεχίζεται με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τις 15 Μαΐου, για να προσφέρουμε σταθερό έδαφος όσον αφορά τη διαφάνεια και τις προσδοκίες πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με αυτό το θέμα» τονίζει το ΥΠΟΙΚ απαντώντας στα επικριτικά σχόλια της Αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζει τα βασικά στάδια της διαδικασίας και εξηγεί γιατί επέλεξε την προσαρμογή των αναλήψων σε μηνιαία βάση και πώς διευκολύνονται οι επιχειρήσεις.

Αθλητισμός

  • Ο Γκιγιόμ Ζιλέ αγωνίστηκε με τη Ναντ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, ωστόσο ο ίδιος έδωσε συνέχεια στην υπόθεση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος Βέλγος μέσος, ρωτήθηκε σχετικά αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λιλ και τόνισε με έμφαση: «Θέλω να πάω στον Ολυμπιακό».
  • Στο... κόκκινο η «ρουλέτα των πέναλτι». Η Άρσεναλ ξεκινά τη νέα σεζόν με τον πρώτο εγχώριο τίτλο στην Αγγλία, καθώς πανηγύρισε στο «Γουέμπλεϊ» το τρόπαιο του Super Cup Αγγλίας (Community Shield) επικρατώντας της Τσέλσι με 4-1 στα πέναλτι (1-1 ο αγώνας στο 90λεπτο).
  • Στην Β΄ κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Γιώργος Σαμαράς και Μιχάλης Σηφάκης. Οι δύο Έλληνες παίκτες φέρεται να έδωσαν τα χέρια με τους ανθρώπους της Σάμσουνσπορ και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τη γειτονική χώρα εντός της ημέρας αναμένεται να βρεθούν στην Σαμσούντα για να μπει στην τελική ευθεία η υπόθεση των μεταγραφών τους.
  • Η ατυχία έπληξε τον Γιώργο Γιακουμάκη και γενικότερα την ΑΕΚ, ενώ προετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τη Μπριζ. Ο νεαρός επιθετικός υπέστη θλάση δεξιού τετρακέφαλου στη σημερινή προπόνηση δημιουργώντας έναν σοβαρό «πονοκέφαλο» στον Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου