Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017

  • Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα νότια της Λέσβου. Το πρωί της Παρασκευής η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι ακόμα μεγάλες.
  • Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για την τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή και Γ.Θαλασσινού στο ΔΣ της ΕΡΤ.
  • Αγνωστα άτομα επιτέθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης με μπογιές κατά των γραφείων του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που βρίσκονται στην οδό Σαρρή, στο κέντρο της Αθήνας.
  • Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Λέσβο. Δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου. Η προσπάθεια κατάσβεσής της είναι δύσκολη, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Σε ύφεση η φωτιά στο Λαγονήσι που έκαψε σπίτια. Καλύτερη η κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών πυροσβεστών.
  • Με αίσθημα απογοήτευσης δήλωσε ότι αποχωρεί ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία.

Κόσμος

  • Υπό κράτησε τέθηκε από το αμερικανικό FBI ο 23χρονος Μάρκους Χάτσινς, ερευνητής που κατά γενική ομολογία θεωρείται ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αποτροπή της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης WannaCry προ μηνών. Ο Χάτσινς βαρύνεται με κατηγορίες για χάκινγκ σε υπόθεση που δεν σχετίζεται με το WannaCry.
  • Οι δύο συλληφθέντες στην Αυστραλία που κατηγορούνται ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος φέρονται επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, να σχεδίαζαν και δεύτερο χτύπημα με τοξικό αέριο. Το δεύτερο σχέδιο δεν θεωρείται ότι βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα σε έναν από τους υψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών στο Ντουμπάι. Το κτίριο εκκενώθηκε εγκαίρως και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Τα ξημερώματα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι Αρχές αναζητούν τα αίτια.
  • Κλητεύσεις για κατάθεση άρχισε να «μοιράζει» παραπεμπτικό συμβούλιο ενόρκων στην Ουάσινγκτον σχετικά με τη συνάντηση που είχε τον Ιούνιο του 2016 ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ με ρωσίδα δικηγόρο, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές με γνώση του ζητήματος. Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ήταν αυτός που διόρισε το παραπεμπτικό συμβούλιο ενόρκων προκειμένου να διευρευνηθούν οι κατηγορίες για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.
  • Βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη κοντά σε στρατιωτική οχηματοπομπή στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις πολίτες και να τραυματιστούν πέντε αμερικανοί στρατιώτες.

Οικονομία

  • Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls όσον αφορά τόσο στη μηνιαία ανάληψη μετρητών και άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  • Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας μετά την ίδρυση του ΕΣΥ το 1983, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλ.Χαρίτσης. Διαβεβαίωσε δε ότι η χρηματοδότηση του εγχειρήματος είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
  • Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συνεργαστεί με την πλατφόρμα SEE Link (South East Europe Link) για την εκτέλεση διασυνοριακών συναλλαγών στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη των χρηματιστηρίων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα SEE Link, να πραγματοποιούν συναλλαγές στις αγορές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επιπλέον, οι αγορές της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμες μέσω του δικτύου X-Net.
  • Η Γαλλία αναδείχθηκε για το 2016 ως η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους τουρίστες στον κόσμο. Με μικρή διαφορά ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ισπανία, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Λαμβάνοντας ως κριτήριο τα έσοδα που αποδίδονται από τους τουρίστες, οι ΗΠΑ κατέχουν την πρωτιά με 206 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Βρετανία πέφτει από την τρίτη στην έβδομη θέση, λόγω και της υποτίμησης της στερλίνας έναντι του δολαρίου που παρατηρήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
  • Την πρόταση και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενέκρινε το ΚΥΣΟΙΠ, που συνεδρίασε υπό τον Γ.Δραγασάκη. Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα λάβει τη μορφή χρηματοδοτικού μηχανισμού-ομπρέλα (Holding Company). Σε αυτή θα συμμετέχουν Φορείς του Δημοσίου με χρηματοδοτική ικανότητα ή αναπτυξιακό ρόλο, ενώ θα επιδιωχθεί και η συνεργασία διεθνών χρηματοδοτικών φορέων. Σκοπός εντός του επόμενου 3μήνου να έχει κατατεθεί ο ιδρυτικός νόμος της.

Αθλητισμός

  • Ο Πανιώνιος δημιούργησε τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά χάρη στο αυτογκόλ του Κόρμπου (78’) οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 1-0 από την Μακάμπι και αποκλείστηκαν. Οι Νεοσμυρνιώτες παρουσία 6.000 φιλάθλων ήταν ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Ωστόσο με δύο ήττες αποκλείστηκαν στον γ προκριματικό γύρο του Europa League.
  • Αν και καρδιοχτύπησε βρισκόμενος πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 της Καμπάλα και πέρασε στα πλέι οφ του Europa League. Πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε εύκολα με 2-0 στην Τούμπα της Ολιμπίκ Ντονέτσκ και πέρασε με συνολικό σκορ 3-1. Ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ από την οποία ηττήθηκε ξανά με 1-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρώπης.
  • Παρουσία στα πλέι οφ του Europa League θα έχει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε στην Τούμπα, στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, επί της Ολιμπίκ Ντόνετσκ με 2-0 (σ.σ. 1-1 το πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία) και έδωσε συνέχεια στη φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή του.
  • Παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν και επισήμως είναι πλέον ο Νεϊμάρ. Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα πέντε χρόνια, δηλαδή ως τις 30 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου αφού οι Παριζιάνοι κατέβαλαν στην Μπαρτσελόνα την αστρονομική ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ που είχε ο Βραζιλιάνος για να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Βαρκελώνης. Δείτε το βίντεο με το «αντίο» του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα.
  • Στα πλέι οφ του Europa League προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κέρδισαν 2-1 και στον επαναληπτικό αγώνα του Γ προκριματικό γύρο την Γκαμπάλα και θα δώσουν το «παρών» στην κλήρωση της Παρασκευής. Οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά λαχτάρισαν από το 52’ έως το 60’ όταν οι Αζέροι σκόραραν με αυτογκόλ του Μολέντο (52’) και έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα στο 59’. Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε άμεσα και αρχικά στο 63’ με τον Λουντ και τρία λεπτά αργότερα με τον Καμπέσας διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου