Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αμαλιάδα: Μήνυμα ελπίδας στο «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών»


Ισχυρή Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων ήταν το μήνυμα που δόθηκε στην μεγάλη συνάντηση της Ομογένειας, στο «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του δήμου Ήλιδας και σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία  Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη. 
Η καρδιά της Ομογένειας, η καρδιά του Ελληνισμού ‘χτύπησε’ στην Αμαλιάδα, σε μία συνάντηση που στόχο είχε να φέρει κοντά τους Έλληνες ομογενείς από ολόκληρο τον κόσμο.
Σε μία προσπάθεια όλοι οι Έλληνες να γίνουν μια γροθιά και ενωμένοι να αντιπαλέψουν όλα αυτά που βάλουν κατά του Ελληνισμού. Σε μία προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι ρίζες. Σε μία προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά και να δημιουργήσουν και γιατί όχι και να μεγαλουργήσουν, οι Έλληνες που διαμένουν στην πατρίδα και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αλλά έχουν πάντα στην καρδιά τους την πατρίδα.
Ενώνονται οι ομογενείς
Το 1ο Αντάμωμα έγινε πέρυσι με επιτυχία, μπήκαν οι βάσεις και από φέτος είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται θεσμός και αγκαλιάζεται σταθερά από περισσότερους, έτσι ώστε σιγά- σιγά να ενωθούν όλοι οι Ηλείοι της ομογένειας.
Η φετινή εκδήλωση είχε συνδετικό κρίκο την μουσική παράσταση του Γιώργου Βούκανου ‘Ελπίδα’ σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα και πρωταγωνιστές τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’. Η περσινή παράσταση προβλήθηκε σε βίντεο και άνοιξε την φετινή εκδήλωση και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας Γιώργος Βούκανος ήταν αυτός που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και απευθυνόμενους στους ομογενείς, είπε ότι αυτοί είναι οι οργανωτές της εκδήλωσης.

Οι χαιρετισμοί
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθε η εποχή που πρέπει να περάσουμε στην ενιαία αντίληψη του οικουμενικού Ελληνισμού και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την ανάκαμψη της πατρίδας. «Ήρθε ο καιρός να αφήσουμε πίσω όσα μας μικραίνουν και να υιοθετήσουμε όσα μας πλουτίζουν» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την ομογένεια να μην ξεχάσει την Ελλάδα, ενώ κάλεσε τους Ηλείους να αποτελέσουν πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης του ενιαίου ελληνισμού σε όλες τις χώρες. Ευχαρίστησε επίσης την ομογένεια για την δωρεά ενός υπερηχογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και ενός απινιδωτή στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλο.
Ακολούθως ο πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Βοστώνης κ. Βασίλης Καυκάς, μίλησε για την διαδρομή του στην Αμερική, διαφώνησε με τον όρο ‘απόδημοι’ και είπε ότι οι Έλληνες εκεί είναι μετανάστες και στάθηκε στην προσπάθεια που κάνουν για να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα και την πίστη. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ομογένειας και συνεχάρη τον Δήμαρχο Ήλιδας για το Αντάμωμα, καθώς επίσης και τον εκδότη της εφημερίδας ‘Πατρίς’ κ. Λεωνίδα Βαρουξή, για τη συμβολή του στην ανάδειξη των θεμάτων της ομογένειας. Κάλεσε τους Ηλείους να εκμεταλλευτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του  νομού και να γνωρίζουν ότι θα έχουν στο πλευρό τους την Ομογένεια. Επίσης, μετέφερε και τους χαιρετισμούς του επίτιμου προέδρου του Συλλόγου κ. Κώστα Κουτρουμπή.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης κ. Γιώργος Αβραμόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι περήφανος που είναι Έλληνας και τιμή του που είναι Ηλείος και μετέφερε σειρά προτάσεων και ενεργειών που πρέπει να υιοθετηθούν για να αναπτυχθεί ο Ελληνισμός. Μετέφερε επίσης και τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας ‘Ερμής’ κ. Ανδρέας Χάρδας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκαναν οι Έλληνες για να ορθοποδήσουν στην μακρινή αυτή χώρα.
Τον χαιρετισμό του προέδρου της ύπατης Ομοσπονδίας Αμερικής και Κανάδα κ. Αντώνη Παπαδόπουλου, λόγω απουσίας του διάβασε η γραμματέας του Συλλόγου της Νέας Υόρκης κα Γιώτα Πατλιά.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να απαιτηθεί ψήφος στην Ομογένεια, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος προέτρεψε σε ενότητα των δυνάμεων, καθώς επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του και έδωσε τα εύσημα για την εκδήλωση.
Το δεύτερο μέρος της βραδιάς είχε καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς παρουσίασε εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα η Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» με κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.
Μαζί τους ήταν στο βιολί η Αλεξάνδρα Συλαϊδή και στην ερμηνεία η Στεφανία Συλαϊδή, ενώ την αφηγηματική αναδρομή έκαναν μέλη από την Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος,  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιδήμαρχος Λεχαινών Ανδρέας Μίγκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ‘Κόροιβος’ Χρήστος Λαγός και στελέχη της διοίκησης, η πρώην βουλευτής Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και πλήθος κόσμου, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε πλούσιος μπουφές.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου