Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 2 Αυγούστου, 2017

  • Το πρωί (10:30) αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Δείτε ζωντανά την ψηφοφορία...
  • Την Πέμπτη παραδίδεται στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, το τελευταίο, βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα-Εγνατία-Ιωάννινα).
  • Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πλέον να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες.
  • Από αδέσποτη σφαίρα τραυματίστηκε, αργά το βράδυ της Τρίτης, 29χρονη, που καθόταν σε καφετέρια του Κορυδαλλού. Προηγήθηκε συμπλοκή έξω από κομμωτήριο και τότε κάποιος πυροβόλησε. Μια σφαίρα βρήκε την άτυχη γυναίκα που ήταν στην καφετέρια, η οποία διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
  • Με ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ ενημέρωσε τους τηλεθεατές και ακροατές ότι για λόγους επειγουσών και απαραίτητων εργασιών συντήρησης και επισκευής του εφεδρικού κεραιοσυστήματος ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στο κέντρο εκπομπής Πάρνηθας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 13:00, διακοπή των μεταδόσεων των ραδιοφωνικών προγραμμάτων Δεύτερο (102,9 MHz), Τρίτο (95,6 MHz), ΕΡΑ σπορ (100,9 MHz) και Κosmos (93,6 MHz), καθώς και της Δεύτερης Ψηφιακής Πολυπλεξίας στο κανάλι 28 (Tv5, BBC, DW, και RIK) της ΕΡΤ από το εν λόγω κέντρο εκπομπής.

Κόσμος

  • Εμμέσως ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι ο Τραμπ ουσιαστικά υπαγόρευσε την «απολογία» του υιού του σχετικά με τη συνάντηση που είχε με Ρωσίδα δικηγόρο το 2016. Η εκπρόσωπος του προέδρου είπε ότι ο Τραμπ «είπε ως πατέρας τη γνώμη του».
  • Οργή προκάλεσε στην νέα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας η ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα άφηνε τη θέση της σε περίπτωση που γινόταν πρωθυπουργός για να κάνει παιδί. «Είναι απαράδεκτο το 2017 εργαζόμενες γυναίκες να καλούνται να απαντήσουν σε τέτοια θέματα» δήλωσε εμφανώς θυμωμένη.
  • Η Γερουσία επικύρωσε το διορισμό του πρώην δικηγόρου του υπουργείου Δικαιοσύνης Κρίστοφερ Ρέι ως διευθυντή του FBI, τρεις σχεδόν μήνες από την απόλυση του προηγούμενου διευθυντή, Τζέιμς Κόμεϊ, από τον Ντόναλντ Τραμπ.
  • Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον κτιρίου που στεγάζει το κινεζικό προξενείο στο Λος Άντζελες και μετά αυτοκτόνησε στο αυτοκίνητό του κοντά στο κτίριο. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί προτού ανοίξει το προξενείο κι έτσι δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί.
  • Tη «δικτατορία Μαδούρο» καταδίκασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ομόλογός του της Βενεζουέλας είναι προσωπικά υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στα δύο επιφανή στελέχη της Αντιπολίτευσης που συνελήφθησαν εκ νέου.

Οικονομία

  • «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνεται μία θετική δυναμική στο ζήτημα της ανεργίας, το οποίο, ωστόσο, παραμένει το βασικό κοινωνικό πρόβλημα της χώρας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
  • Στα γκισέ των τραπεζών συνωστίζονται χιλιάδες φορολογούμενοι προκειμένου να σπάσουν τις οφειλές τους σε δώδεκα άτοκες δόσεις με χρέωση της πιστωτικής τους κάρτας προκειμένου να διαχειριστούν το βουνό φόρων που έχει πέσει στις πλάτες τους.
  • Την αναστολή για διάστημα από 70 ημέρες έως και για περισσότερο από 6 μήνες, ακύρωση μέτρων είσπραξης και πλειστηριασμών σε βάρος οφειλετών που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά και έως 120 δόσεις για αποπληρωμή βασικών οφειλών και χρεών προς την εφορία, προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ.
  • Σημαντικό κενό έναντι των ανταγωνιστικών προορισμών διαπιστώνει ανάλυση της ΕΤΕ στον ξενοδοχειακό κλάδο. Υποστηρίζει δε ότι αν αυτό καλυφθεί με επαναφορά των ξενοδοχειακών επενδύσεων στο προ κρίσης επίπεδό τους, θα αυξήσει τις εισπράξεις κατά 5 δισ. ευρώ ετησίως, ήτοι κατά 40%.
  • Υπόμνημα με συμπληρωματικά στοιχεία, το οποίο στηρίζει τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για «συνειδητή απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης», κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων υπαλληλικών σωματείων της ΟΛΘ ΑΕ.

Αθλητισμός

  • Με τις δεύτερες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται ο 3ος προκριματικό γύρος του Champions League. Την Τετάρτη, Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Παρτιζάν με στόχο να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκριση, καθώς, μετά τη νίκη με 3-1 στο Βελιγράδι, η ρεβάνς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Την ίδια ημέρα, η ΑΕΚ, θα φιλοξενηθεί στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ που νίκησε 2-0 στο ΟΑΚΑ και ψάχνει ένα... θαύμα για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
  • Παναθηναϊκός μπορεί να έχει κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League και την Πέμπτη θα επιδιώξει να πάρει τη δεύτερη νίκη του απέναντι στη Γκαμπάλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι διατεθειμένος να ρισκάρει. Ο Ελληνας τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος, μιας και τη Δευτέρα επέστρεψε στις προπονήσεις. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και αύριο θα ταξιδέψουν για το Μπακού.
  • Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στην ποιότητα της ΤΣΣΚΑ και τόνισε πως θέλει να δει τους παίκτες του να παλεύουν για ένα θετικό στη «VEB Arena». Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν απέκλεισε το σενάριο για «νέο» σχήμα ενώ έδειξε πως στο μυαλό του δεν έχουν «σβήσει» οι πιθανότητες πρόκρισης παρά την ήττα 2-0 στο ΟΑΚΑ.
  • Η Παρτιζάν βρίσκεται «με την πλάτη στον τοίχο», ύστερα από την εντός έδρας ήττα 3-1 από τον Ολυμπιακό στην πρώτη αναμέτρηση για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά ο προπονητής της ομάδας του Βελιγραδίου, Μίροσλαβ Τζούκιτς, τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει για να πάρει τη νίκη στη ρεβάνς και θα είναι επιθετική από την έναρξη του αγώνα.
  • Την ανάκληση της άδειας συμμετοχής του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης πήρε αυτή την απόφαση λόγω της δικαστικής «διαμάχης» που έχει ξεσπάσει με τον Σωκράτη Φυτανίδη. Λίγα λεπτά μετά την απόφαση, η διοίκηση του Ατρόμητου εξέδωσε ανακοίνωσε τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για την αρτιότητα των θέσεων μας που θα τις παρουσιάσουμε στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης και θα πετύχουμε την τελική μας δικαίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου