Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ξόρκισε (2-1) την «κατάρα» της Καμπάλα!


Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017



Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση που πήραν στο Μπακού επί της Καμπάλα.
Στην κλήρωση για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα δώσει το «παρών» ο Παναθηναϊκός!
Παρότι η Καμπάλα προηγήθηκε στο σκορ, οι «πράσινοι» απάντησαν… εντυπωσιακά, επικράτησαν 2-1 μέσα στο Μπακού και σε συνδυασμό με τη νίκη τους στη Λεωφόρο με 1-0, προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση του θεσμού.
Το «τριφύλλι» σπατάλησε ένα… σωρό ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και τελικά στο 52’ επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου, με τους Αζέρους να προηγούνται με αυτογκόλ του Μολέντο. Ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς Λουτσιάνο, Καμπέσας και γύρισε… άμεσα το παιχνίδι, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας την υπεροχή και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να βάλει ένα γκολ που θα έκανε απλά τα πράγματα για την πρόκριση. Μάλιστα το «τριφύλλι» βρέθηκε κοντά στο γκολ μόλις στο 9′ με τους «πράσινους» να χάνουν το… άχαστο. Ο Λούντ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μολίνς, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Αλτμαν προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ ενώ την ίδια ώρα δέχτηκε και… τάκλιν από τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος είχε προσπαθήσει να μπει στη φάση. Πέντε λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» είχαν μια ακόμα καλή στιγμή για να προηγηθούν. Ο Ζέκα είδε τη κίνηση του Αλτμαν με τον Ισραηλινό να κάνει το κοντρόλ αλλά καθυστέρησε και η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μολίνς ο οποίος επιχείρησε το σουτ, είχε και πάσα δίπλα του, με τον Μπεζοτόσνι να πέφτει και να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
Η Καμπάλα προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουρμπάνοβ στο 19′ αλλά ο Βλαχοδήμος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά. Με τη σειρά του ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 26′ όταν ο Ζέκα και πάλι βρήκε τον Μολίνς αριστερά με τον Σουηδό να επιχειρεί απευθείας σουτ και τον Μπεζοτόσνι να απομακρύνει. Το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει και στο 33′ απείλησε ξανά. Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γκουρμπάνοβ πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Χατζηγιοβάνης, είδε τη κίνηση του Μολέντο στο δεύτερο δοκάρι, του έκανε τη σέντρα με τον Βραζιλιάνο να παίρνει τη κεφαλιά η οποία όμως πήγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του γκολκίπερ της Καμπάλα.
Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν απειλήσει στο πρώτο 45λεπτο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι στα δυο τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Αρχικά στο 44′ ο Μπούλτχαϊς έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω. Στις καθυστερήσεις χάθηκε η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Γκαμπάλα όταν ο Μαλόουν απέφυγε τον Λουντ, έκανε το σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Η Καμπάλα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έβγαλε διάθεση να πιέσει καθώς ήθελε να πετύχει γκολ για να φέρει το ματς στα ίσια. Οι γηπεδούχοι μάλιστα στάθηκαν αρκετά τυχεροί στο 52′ όταν άνοιξαν το σκορ χωρίς καν να έχουν δημιουργήσει ευκαιρία. Ο Ζοζέφ-Μονρόζ απέφυγε τον Κουλιμπάλι από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα απ’ τα αριστερά κι ο Μολέντο στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0.
Το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός δεν πτόησε το «τριφύλλι» που συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και ψάχνει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Μάλιστα στο 56′ θα μπορούσε να ισοφαρίσει όταν ο Χουλτ από τα αριστερά είδε πανέμορφα τη κίνηση του Κουλιμπαλί από την άλλη πλευρά του έκανε τη σέντρα αλλά ο αμυντικός από το Μάλι επιχείρησε να πιάσει απευθείας το βολέ και έκανε… τσαφ. Στο 59′ ο Ζοζέφ-Μονρόζ μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε με εντυπωσιακή επέμβαση με το αριστερό χέρι.
Ενα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Λουντ με την κίνηση του Ουζουνίδη να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Μολίνς πήρε τη κεφαλιά πάσα προς τον Φινλανδό άσο ο οποίος με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Ο Παναθηναϊκός είχε υπέρ του το μομέντουμ και το εκμεταλλεύτηκε καθώς τρία λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι «πράσινοι» βγήκαν ωραία από τα δεξιά με τον Λουντ και πάλι ο οποίος γύρισε προς τον Λουτσιάνο, αυτός έδωσε στον Καμπέσας. Ο άσος από το Εκουαδόρ δεν έκανε στη πρώτη επαφή το σουτ αλλά με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Γκουρμπάνοβ και με αριστερό σουτ έκανε το 2-1. Το γκολ αυτό απλοποίησε τα πράγματα για το «τριφύλλι» και έριξε στο… καναβάτσο τους Αζέρους που ήξεραν ότι έπρεπε να βάλουν τρία γκολ για να πάρουν τη πρόκριση. Οπότε οι παίκτες του Ουζουνίδη συνέχισαν να πιέζουν και θα μπορούσαν στο 70′ να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν ο Λουντ βγήκε στην αντεπίθεση και αφού μπήκε στη περιοχή έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.
Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 82′ και ήταν και πάλι από πλευράς Παναθηναϊκού και μάλιστα διπλή. Αρχικά ο Καμπέσας έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Μπεζοτόσνι απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Ζέκα ο οποίος έκανε ένα άτσαλο σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Λουντ, ο οποίος προ κενής εστίας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62′ Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56′ Λουτσιάνο), Μολίνς (82′ Ρέις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου