Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

«Καθαρό» προβάδισμα (2-0) του ΑΠΟΕΛ για τα αστέρια


Τετάρτη, 16 Αυγούστου, 2017



Το ψιλοκρεμμαστό γκολ του Αλωνεύτη στο 2-0 επί της Σλάβιας (φωτογραφία από βίντεο).
Σημαντικό βήμα για πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Κύπρου νίκησαν στο ΓΣΠ την Σλάβια Πράγας, με 2-0, και πήραν ένα πολύ καλό και «καθαρό» προβάδισμα για την πρόκριση.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Τσέχους με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και να αποκτήσουν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού την επόμενη εβδομάδα.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντε Καμάργκο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ με την συμπλήρωση 10 λεπτών ο Στάθης Αλωνεύτης με ένα μαγικό άγγιγμα «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το καθοριστικό 2-0, μέσα σε αποθέωση από τον πορτοκαλί κόσμο.
Στα αξιοσημείωτα είναι πως την ασίστ των δύο τερμάτων έδωσε ο Εμπεσίλιο, ο οποίος αμισβητήθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα.
Απίστευτο παιχνίδι από το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, και με εντυπωσιακή ευστοχία προηγήθηκε με 2-0 χάρις το γκολ του Ιγκόρ και την εκπληκτική γκολάρα του Αλωνεύτη.
Εχοντας το 2-0 στο μέρος του οι γ«αλαζοκίτρινοι» έριξαν ταχύτητα και έδωσαν θελημένα χώρο στους Τσέχους. Στο 24ο και 36ο οι Τσέχοι απείλησαν σοβαρά την εστία του Βάτερμαν με τον Ολλανδό στην δεύτερη φάση να κάνει την απόκρουση του αγώνα και να κρατάει την εστία ανέπαφη.
Στο 44ο λεπτό ο Ντε Καμάργκο έπειτα από κάθετη του Εμπεσίλιο βρέθηκε σε σημείο βολής αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Λάστουφκα.
Τεράστιο λάθος από τον Μοράις που με την εμπειρία του ήταν αδικαιολόγητος να χαρίσει την μπάλα στον Σκόντα. Οι Τσέχοι βγήκαν ένας με έναν αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
Στο 74ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ στάθηκε τυχερό αφού το σουτ του Χουσμπάουερ χτύπησε στο δοκάρι. Μια φάση που σηκώνει αρκετή συζήτηση αφού είχε προηγηθεί φάουλ του Σκόντα στον Καρλάο.
Στα εναπομείναντα λεπτά ο Δώνης έριξε στο χορτάρι τον Μπερτόλιο θέλοντας από τον Αργεντινό να ηρεμήσει το παιχνίδι και τράβηξε εκτός τον εντυπωσιακό Εμπεσίλιο ιδίως στο πρώτο μέρος.
Συμπερασματικά οι πρωταθλητές έκαναν ένα έξυπνο παιχνίδι και πάνε στη Τσεχία με ένα ονειρικό σκορ. Το 2-0 του δίνει μεγάλο προβάδισμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζει τίποτα.
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Ορ (52’ Εφραίμ), Εμπεσίλιο (83’ Μπερτόλιο), Αλωνεύτης (68’ Φαρίας), Ντε Καμάργκο.
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Λαστούφκα, Φρίντριχ, Ν’Γκαντό, Γιούγκας, Μπόριλ, Φαν Μπιούρεν (46’ Ζμίρχαλ), Χουσμπάουερ, Στοχ (79’ Σικόρα), Ροτάν (72’ Μεσάνοβιτς), Σκόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου