Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2017

  • Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί. 
  • Αντισυμβατική συνέντευξη με νέες αιχμές κατά Τσίπρα από τον πρώην υπουργό στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Μαζί του, κι ας προδόθηκε, ένας άνεργος που αναπολεί υποσχέσεις και ιδανικά του παρελθόντος.
  • Σεισμός 5,1 βαθμών σημειώθηκε στις 00:29 το πρωί νότια της Γαύδου και με εστιακό βάθος 9χλμ.
  • Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στα Καλύβια Θορικού Αττικής δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Δύο είναι τα μέτωπα τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες το βράδυ της Δευτέρας: το ένα κινείται προς τη Σαρωνίδα, ενώ το άλλο στην λοφώδη περιοχή νοτιοανατολικά -προς Ανάβυσσο.
  • Σε οξείς τόνους, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε την Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές.

Κόσμος

  • Συγγνώμη ζητά η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, που κατηγόρησε λανθασμένα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αγνόησε ένα αγόρι με ειδικές ανάγκες. Αφορμή στάθηκε βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα που εμφανίζει τον Τραμπ να αγνοεί το παιδί. Ωστόσο, η μητέρα του αγοριού έσπευσε να δηλώσει ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο.
  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε τη Δευτέρα νομικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τον «δικτάτορα». Ο Μαδούρο είναι στην ίδια λίστα μαζί με τον Μουγκάμπε, τον Άσαντ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν. 
  • Μόλις δέκα ημέρες διήρκεσε η θητεία του Σκαραμούτσι στον Λευκό Οίκο και οδήγησε στην παραίτηση τόσο του Σον Σπάισερ, όσο και του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρ.Πρίμπους. Ο Τραμπ απομάκρυνε από τον Λευκό Οίκο τον διευθυντή επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι. Η απόφαση φέρεται να ελήφθη έπειτα από απαίτηση του νέου προσωπάρχη, Τζον Κέλι.
  • Η Βαρσοβία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα συνεχίσει την υλοτόμηση στο παρθένο δάσος Μπιαλοβιέσκα, αψηφώντας την εντολή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).
  • Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα κατηγόρησε τη Δευτέρα τις ρωσικές αρχές ότι απαγόρευσαν σε διπλωματικούς υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε εξοχική κατοικία στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, μολονότι νωρίτερα τους είχαν επιτρέψει να την χρησιμοποιούν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να πάρουν από εκεί τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οικονομία

  • Καθυστερήσεις παρατηρούνται στο χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων: Η προθεσμία για τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες, για παράδειγμα, πέρασε χωρίς να υπάρχει συμφωνία. Αλλά και τα επόμενα βήματα είναι δύσκολα, καθώς πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση.
  • Στα σημάδια ανάκαμψης του ελληνικού τραπεζικού τομέα μετά από μια βαθιά κρίση εστιάζει η Handelsblatt, σε άρθρο με τίτλο: «Στην Αθήνα μπαίνει τάξη».
  • Μέχρι και 39% φτάνει η συνολική συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ η άμεση συμβολή (ξενοδοχεία, εστίαση κλπ) εκτιμάται σε ποσοστό 15,5%.
  • Αποδεκτή κατά το πρώτο μέρος της μέρος θα κάνουν οι Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου την τροπολογία του ΚΚΕ που θα αναγνωρίζει ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας σε περίπτωση μη καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων.
  • Διευκρινίσεις για την εκ περιτροπής εργασία δίνονται με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή ερωτήματα που προέκυψαν σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Αθλητισμός

  • Η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον επαναληπτικό του γ' γύρου του Champions League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα διεξαχθεί στη Μόσχα ολοκληρώθηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε στην αποστολή 21 ποδοσφαιριστές. Η αποστολή δεν έκρυβε εκπλήξεις και ο τεχνικός της ΑΕΚ συμπεριέλαβε τον Αλμέιδα, ο οποίος προς το παρών υπολογίζεται κανονικά και τους Τρίστασον-Γιακουμάκης, οι οποίοι είχαν κοπεί την ημέρα του πρώτου αγώνα με τους Ρώσους στο ΟΑΚΑ.
  • Δύο φιλικά παιχνίδια θα δώσει μέσα σε 24 ώρες η ΑΕΚ. Η «Ενωση» θα αντιμετωπίσει στις 9 Αυγούστου στα Σπάτα τον Αστέρα Τρίπολης και μία μέρα αργότερα στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά. Και τα δύο παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει να έχει σε ετοιμότητα όλους τους παίκτες. Γι αυτό τον λόγο κλήθηκαν δύο φιλικά, ώστε να δει αγωνιζόμενους όλους τους ποδοσφαιριστές του.
  • Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια ο μέσος της Τσέλσι Νεμάνια Μάτιτς. Η Μάντσεστερ διατηρεί τη δυνατότητα ανανέωσης του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο, αλλά οι δύο σύλλογοι δεν ανακοίνωσαν το ποσό της μεταγραφής. Πάντως τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η διοίκηση της Μάντσεστερ κατέβαλε στην πρωταθλήτρια Τσέλσι ποσό μεταξύ 40-50 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τα δικαιώματα του 28χρονου Σέρβου.
  • Την Παρασκευή, 18 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου που θα διαδεχθεί την Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Οι εκλογές της ΕΠΟ θα διεξαχθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ένα 24ωρο πριν την έναρξη της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας όρισε εγγύηση 300.000 ευρώ στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, ο οποίος συνελήφθη στις 18 Ιουλίου κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατάχρηση και πλαστογραφία. Το Δικαστήριο τροποποίησε την αρχική απόφαση, που ήταν να παραμείνει κρατούμενος ο 67χρονος παράγοντας, και του δίνει τη δυνατότητα να μείνει ελεύθερος μέχρι τη δίκη, εφόσον καταβάλλει την εγγύηση. Επίσης, στον Βιγιάρ επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα στις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου