Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

To μικρόφωνο πρόδωσε τον Νετανιάχου ενώ έλεγε πολλά για ΕΕ και Συρία

Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2017

Παραδέχθηκε και επιδρομή σε κονβόι
To μικρόφωνο πρόδωσε τον Νετανιάχου ενώ έλεγε πολλά για ΕΕ και Συρία

Όταν ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βουδαπέστη σε τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες των λεγόμενων χωρών του Βίζεγκραντ, οι πόρτες έκλεισαν και οι πέντε πολιτικοί έμειναν να συζητήσουν κάπως πιο ελεύθερα.

Το μικρόφωνο όμως είχε μείνει ανοικτό, και ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου είχε πολλά να πει -και εναντίον της ΕΕ αλλά και για ισραηλινές επιδρομές εναντίον ιρανικών φορτίων προς τη Χεζμπολάχ...

Γνώση της συζήτησης που έγινε με -υποτίθεται- κλειστά μικρόφωνα επικαλείται δημοσιογράφος της ισραηλινής Haaretz που ήταν παρών και άκουσε τα όσα διαμείφθηκαν.

Ο Νετανιάχου, η δυσφορία του οποίου προς την ΕΕ εξαιτίας της στάσης της είναι γνωστή, έφτασε στο μάλλον παράδοξο σημείο να συνδέσει την ίδια την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις σχέσεις της με το Ισραήλ.

Η ΕΕ, είπε o Nετανιάχου μιλώντας με τους ηγέτες Ουγγαρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Πολωνίας, «είναι τρελή» που ζητά επίλυση του Μεσανατολικού πριν υπάρξουν καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ».

«Η ΕΕ είναι η μοναδική ομάδα χωρών παγκοσμίως που συνδέει τις σχέσεις της με το Ισραήλ με πολιτικούς όρους» είπε ο ισραηλινός πρωθυπυργός -εννοώντας προφανώς το ζήτημα συνεργασιών σε τεχνολογικούς τομείς, για την οποία η Ευρώπη θέτει ως όρο τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

Αντιθέτως, συνέχισε, χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα ή η Ινδία είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με το Ισραήλ χωρίς όρους.

«Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ υπονομεύει την ίδια της την ασφάλεια» συνέχισε, καταλήγοντας πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξαρτάται από τις σχέσεις της με το Ισραήλ το εάν η ΕΕ θα συνεχίσει «να ζει και να μεγαλώνει ή εάν θα καταλήξει να εξαφανίζεται».

Ο Νετανιάχου ωστόσο είχε κι άλλα να πει - και μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε πως το Ισραήλ έχει ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικά κονβόι στη Συρία που μετέφεραν όπλα στην Χεζμπολάχ.

Κι αυτό όχι μόνο μια φορά, αλλά «αρκετές φορές», όπως είπε. «Είπα στον Πούτνι πως όταν τους δούμε να μεταφέρουν όπλα στην Χεζμπολάχ, θα τους χτυπήσουμε, και το κάναμε αρκετές φορές» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου