Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ομογενείς Αυστραλίας κατά Qatar Airways για διαφήμιση Σκοπίων ως «Μακεδονία»


Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2017ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Την αντίδραση ομογενών της Αυστραλίας έχει προκαλέσει διαφήμιση της Qatar Airways που διαφημίζει πτήσεις προς τα Σκόπια της πΓΔΜ ως «πύλη για τη ‘Μακεδονία’».


Η Παμμακεδονική Ενωση Μελβούρνης και Βικτώριας, Αυστραλίας (Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria, Australia), όπως τιτλοφορείται ιστοσελίδα στο Facebook έστειλε το μήνυμα: «Ολοι σας, γνωστοποιείστε στην Qatar Airways τι σκέφτεστε γι αυτή την ιστορικά ανακριβής ανάρτηση. Εγώ προσωπικά δεν θα ταξιδέψω μαζί τους ξανά εκτός και αν αναγνωρίσουν τα λάθη τους».
Πολλά είναι τα σχετικά σχόλια, όχι πάντα σε «ήρεμο πνεύμα» και στην ιστοσελίδα της Qatar Airways. Σκοπιανοί εξάρουν την εταιρία και την πτήση και Ελληνες, αντιδρούν για τις ανακρίβειες της διαφήμισης.
«Η ‘Μακεδονία’ είναι στο σταυροδρόμι της ιστορίας με ένα εκλεκτικό παρελθόν και ζωντανό παρόν. Τα Σκόπια είναι η πύλη σας για τη ‘Μακεδονία’ με απευθείας πτήσεις από τις 17 Ιουλίου» ανέφερε η αεροπορική εταιρία.
«Ευχαριστώ πολύ Qatar Airways! Ανυπομονώ να πετάξω στα Σκόπια με εσάς τον Οκτώβριο! Αυτή η νέα διαδρομή θα είναι σίγουρα δημοφιλής με τους πολλούς χιλιάδες ‘Μακεδόνες’ που ζουν στην Αυστραλία. Συγχαρητήρια», γράφει Σκοπιανός σε σχόλιό του.
Η «’Macedonian’ Australian Community Organisation “Vardar”» επίσης σημειώνει: «Τι θαυμάσια βίντεο που προβάλει την όμορφή μας ‘Μακεδονία’!Πολλοί από τους συμπατριώτες μας ‘Μακεδόνες’ στο Περθ της Αυστραλίας έχουν επιλέξει να πετάξουν με εσάς στη νέα απευθείας πτήση σας μέσω Ντόχα. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα »
Σε μία από τις πολλές απαντήσεις Ελληνας της Αυστραλίας, σημειώνει: «Το επίσημο όνομα της χώρας είναι πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας ή πΓΔΜ (FYROM) για συντομία. Δεν είναι ‘Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική περιοχή όπου ο Μεγάλος Αλέξανδρος είχε την καταγωγή του και βρίσκεται στην Ελλάδα. Η FYROM είναι σλαβική γη με τελείως διαφορετική ιστορία από αυτή των Ελλήνων. Είναι σα να αποκαλείτε το Τέξας «Μεξικό» ή το Κατάρ «Ιράν». Διορθώστε τη διαφήμισή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου