Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 7/7/17

  • Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με δήλωσή του, μετά τις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό, εξερχόμενος από τον συνεδριακό χώρο για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
  • Την Παρασκευή 7 Ιουλίου και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ αντίστοιχα, των διευθύνσεων δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Χίου, που αναβλήθηκαν λόγω σεισμών και ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου.
  • Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
  • Μπαίνει εισαγγελέας στο Πεδίον του Άρεως για τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και παιδική πορνεία. Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή καταγγελίες για παιδική πορνεία στο Πάρκο, κατά τη συνεδρίαση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ «τη στιγμή αυτή είναι το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις» δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αποκαλύπτοντας τι θα ψήφιζε σήμερα, στην πρώτη του συνέντευξη μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή.

Κόσμος

  • Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε ορισμένους από τους περίπου 12.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν εναντίον της G20 και τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της γερμανικής αστυνομίας στο κέντρο του Αμβούργου.
  • Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη πως στη Σύνοδο της G20 θα εκπροσωπήσει τόσο τα γερμανικά, όσο και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Η Μέρκελ είπε, παράλληλα, ότι διακρίνει ποικίλες εναλλακτικές για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την πολιτική για το κλίμα κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο.
  • Ο αριθμός των αστέγων στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 39% μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία που φροντίζει για τα πρόσωπα χωρίς μόνιμη κατοικία. Τον περασμένο Φεβρουάριο καταμετρήθηκαν 3.892 άστεγοι, ο υψηλότερος αριθμός εδώ και δώδεκα χρόνια.
  • Άνδρας πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στην πόλη Γκαβά στη βορειοανατολική Ισπανία και συνελήφθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.
  • Στο ταξίδι του στην Πολωνία, η οποία -όπως και οι περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης- ζητά σθεναρότερη στάση έναντι της Ρωσίας, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά» της Μόσχας και επανέλαβε την «αναθεωρημένη» στάση του υπέρ του ΝΑΤΟ, καλώντας όμως ξανά τα μέλη του σε υψηλότερη «οικονομική συνεισφορά». Όσον αφορά τη Βόρειο Κορέα, είπε πως «κάτι πρέπει να γίνει» και ότι «εξετάζονται και κάποια πολύ έντονα πράγματα» ως απάντηση.

Οικονομία

  • Συνταγματικός κρίθηκε ο νόμος ο 4046/2012 (μνημονίου ΙΙ) και η 6/2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που καθιέρωσαν τον περιορισμό των εγγυήσεων των απολύσεων των εργαζομένων, από τη μεγάλη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ. 11/2017 απόφασή της.
  • «Ανάσα» στη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) δίνει η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκανε δεκτή την αίτηση της ΕΥΑΘ ΑΕ να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για σφράγιση της Μονάδας Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ) στη Σίνδο.
  • Την πεποίθησή του ότι τα εκκρεμή ζητήματα -τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε μικρά- θα έχουν επιλυθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα και ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 7,7 δισ. εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
  • Το κλειδί της ανάκαμψης κρατά η βιομηχανία που πρέπει να ενισχυθεί, επισημαίνει ο ΣΕΒ χτυπώντας καμπανάκι για το στρεβλό ελληνικό παραγωγικό μοντέλο, που κατευθύνει πόρους σε χαμηλής προστιθέμενης αξίας δραστηριότητες. Μόνο με κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και γυμναστήρια είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι προσδοκώμενοι ρυθμοί ανάπτυξης, αλλά και επιθυμητή αύξηση των ποιοτικών θέσεων εργασίας, επισημαίνει.
  • Άνοδο της τάξης του 11,1% σημείωσε τον μήνα Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τους επιβάτες να αγγίζουν τα 2,18 εκατομμύρια. Συνολικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 9,4 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,3%.

Αθλητισμός

  • Στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις που θα του επιτρέψουν να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί απόψε ο Μεχντί Καρσελά. Ο 28χρονος Μαροκινός, ο οποίος διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, έρχεται για να υπογράψει στους Πειραιώτες συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών.
  • Στο Τέχελεν της Ολλανδίας βρίσκεται από σήμερα, Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατά την αναχώρηση των «πρασίνων» μίλησε για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι νέα πρόσωπα στην αποστολή ήταν ο Κολοβέτσιος και ο Αλτμαν.
  • Στην 38η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που διατηρεί η FIFA, βρίσκεται η Ελλάδα για τον τρέχοντα μήνα, με άνοδο δύο θέσεων από την προηγούμενη κατάταξη και 716 βαθμούς.
  • Ο Ρομπέρτο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάλαγα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Εσπανιόλ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό, υπέγραψε, διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα, στην οποία προπονητής είναι ο Μίτσελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου