Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Milliyet: Νέο οδικό χάρτη για το Κυπριακό ετοιμάζουν η Τουρκία και τα Κατεχόμενα


Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2017

CAVUSOGLU


Η Τουρκία και τα Κατεχόμενα θα αποφασίσουν μέσα σε αυτήν την εβδομάδα πάνω σε έναν νέο οδικό χάρτη για το Κυπριακό, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα κυπριακών ΜΜΕ, που επικαλούνται το ΚΥΠΕ, η τουρκική εφημερίδα γράφει πως εντός της εβδομάδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα πάει στα Κατεχόμενα με αντιπροσωπεία του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Κατά τη Milliyet, σκοπός της Άγκυρας είναι να υπάρξει κοινή θέση για το πώς θα προχωρήσουν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, η «κυβέρνηση» και η «αντιπολίτευση» των Κατεχομένων. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η «κυβέρνηση» θέλει συνέχιση με «δύο κράτη» και άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, ζητώντας αρχικά «σχέσεις καλής γειτονίας και στη συνέχεια συνεταιρισμό».
Η εφημερίδα επικαλείται και πηγές από το περιβάλλον του Τουρκοκύπριου ηγέτη οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανακοίνωση και τοποθέτηση ανάλογα και με τη στάση της Άγκυρας. Το στενό περιβάλλον του Ακιντζί λέει ότι η σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση. Ωστόσο λένε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει τι λέει ο Τσαβούσογλου, όπως έγινε και στο Κραν Μοντάνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου