Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Ο Ντόναλντ Τράμπ θα αντικαταστήσει την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED, Τζάνετ Γέλεν

 Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 2017

Ο Τραμπ θα αντικαταστήσει την επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν
Η Γέλεν διαδέχθηκε τον Μπεν Μπερνάνκι τον Φεβρουάριο του 2014, ενώ η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν είχε σταθεροποιηθεί.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται απίθανο να προτείνει δεύτερη θητεία για την πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Τζάνετ Γέλεν, ενώ ο νυν διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικών Γκάρι Κόουν φέρεται ως ο επικρατέστερος διάδοχός της, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politicο, ο οποίος επικαλείται τέσσερα άτομα που είναι γνώστες της διαδικασίας.

Οι πηγές του Politicο στον Λευκό Οίκο, το υπουργείο Οικονομικών, και το Καπιτώλιο ανέφεραν ότι αν ο Κόουν θέλει τη θέση αυτή, το πιο πιθανό είναι να την πάρει.

«Ανήκει στον Γκάρι αν τη θέλει, και νομίζω ότι τη θέλει», δήλωσε η μία από τις πηγές του Politicο.

Σύμφωνα πάλι με στέλεχος των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, ακόμα και αν μερικοί γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εκφράσουν ενδοιασμούς για τον Κόουν, στο τέλος μάλλον θα τύχει ευρείας αποδοχής.

Σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters για το θέμα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νάταλι Στρομ είπε: «Ο Γκάρι είναι εστιασμένος στις ευθύνες του στο Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικών».

Πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs

Ο Κόουν, Δημοκρατικός και πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, δεν συνεργάστηκε με την προεκλογική ομάδα του Τραμπ αλλά τον γνώρισε μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Γέλεν ανέλαβε επικεφαλής της Fed, όπως είναι γνωστό το σύστημα της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, όταν διαδέχθηκε τον Μπεν Μπερνάνκι τον Φεβρουάριο του 2014, ενώ η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν είχε σταθεροποιηθεί. 

Η ίδια δεν κρύβει πως οι προτεραιότητές της παραμένουν η αύξηση των θέσεων εργασίας και των μισθών καθώς και η ευρεία ανάκαμψη πλούτου των αμερικανικών νοικοκυριών.

Κατά την προεκλογική περίοδο πέρυσι, ο Τραμπ την είχε κατηγορήσει ότι υπέκυψε στην πίεση του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και κράτησε τα επιτόκια χαμηλά για πολιτικούς λόγους, ενώ είχε τονίσει πως θα την αντικαταστήσει ως πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας γιατί δεν είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σε συνέντευξή του όμως στην εφημερίδα Wall Street Journal τον Απρίλιο, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η θέση της «δεν κινδυνεύει» και ότι τη σέβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου