Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ

 Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2017

Με πολεμικά πλοία παρακολουθεί η Τουρκία την κυπριακή γεώτρηση
Για την τουρκική κυβέρνηση, οι πόροι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου ανήκουν και στις δύο κοινότητες και πρέπει να υπάρξει συνεκμετάλλευση.
Δύο πλοία και ένα υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλησαν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα γαλλικού πλωτού γεωτρύπανου στα ανοικτά της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, εξέλιξη που είναι πιθανό να σημάνει την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού την περασμένη εβδομάδα.

Οι έρευνες και οι ενδεχόμενες γεωτρήσεις — συμβατική υποχρέωση της γαλλικής Total και της ιταλικής Eni βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει με τη Λευκωσία — θα γίνουν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, το οποίο έλαβε θέση την Τετάρτη για την έναρξη ερευνών εντοπισμού κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου.

Η Αγκυρα έχει διαμηνύσει ότι θα λάβει μέτρα εναντίον της Κύπρου, εάν αρχίσει να εκμεταλλεύεται υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Για την τουρκική κυβέρνηση, οι πόροι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου ανήκουν και στις δύο κοινότητες και πρέπει να υπάρξει συνεκμετάλλευση.
TA NEA
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ανέπτυξαν τις φρεγάτες και το υποβρύχιο στην ανατολική Μεσόγειο για να «εγγυηθούν την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου», ενώ άλλη μια φρεγάτα εστάλη για να επιτηρήσει το πλωτό γεωτρύπανο στα ανοικτά των κυπριακών ακτών.

Οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αντίποινα για τις μονομερείς κινήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το ποια θα είναι τα μέτρα που θα λάβει η Αγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου