Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ουκρανική κρίση: Η Ρωσία να κάνει το πρώτο βήμα, λένε οι ΗΠΑ – αρχή διαβουλεύσεων

Ανασυντάσσονται τα μέτωπα στην ουκρανική κρίση, με τη διεθνή διπλωματία να προετοιμάζει νέο στάδιο διαβουλεύσεων καθώς η εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας είναι σχεδόν στάσιμη. Επισκεπτόμενος το Κίεβο, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον έριξε το μπαλάκι στη Ρωσία, λέγοντας πως εκείνη πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα.

Στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκονται τηλεφωνικές συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας (το «σχήμα Νορμανδίας»), όπως επιβεβαίωσε η Μόσχα την Κυριακή. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως ακόμη δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία.
Την Κυριακή, ο αμερικανός ΥΠΕΞ βρέθηκε στην Ουκρανία και είχε συνάντησει με την ηγεσία της χώρας σε μία επίσκεψη που το Κίεβο χαρακτήρισε «ισχυρή επίδειξη της αμερικανικής υποστήριξης», όπως είπε ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.
Ο Τίλερσον, στην πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο, κάλεσε τη Μόσχα να κάνει «το πρώτο βήμα για αποκλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία».
«Πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι η αποκατάσταση της ουκρανικής εδαφικής κυριαρχίας» τόνισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ. Ο Τίλερσον προσέθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα «διερευνήσει τρόπους για αλλαγή του στάτους κβο στην ουκρανική κρίση».
Σημείωσε δε ότι η «ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές συνεχίσει να εμποδίζει την βελτίωση των σχέσων με τη Μόσχα».
Παράλληλα, αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση, ο Κουρτ Βόλκερ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Από την πλευρά της, η Ρωσία καλωσόρισε την επιλογή του Βόλκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου