Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Εις την Πόλη (Ίσταμπουλ) σε ένα χρόνο έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Του Κωστή Χριστοδούλου


Το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα έχει έξι διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης, το μεγαλύτερο Duty Free και δυνατότητα εξυπηρέτησης 200 εκατ. επιβατών ετησίως
Μπορεί ο τουρισμός της Τουρκίας να μην γνωρίζει τις καλύτερες μέρες του όμως οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη. Μετά από την παράδοση της εντυπωσιακής υποθαλάσσιας σήραγγας του Βοσπόρου, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία του τρίτου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης το οποίο θα είναι μακράν το μεγαλύτερο της Πόλης.

AdTech Ad

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει ολοκληρωθεί το 55% του αεροδρομίου που αναμένεται να παραδοθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2018. Σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί 90 εκατ. επιβάτες ενώ με τις επεκτάσεις που θα δρομολογηθούν (σ.σ.οι επεκτάσεις θα συνεχισθούν και θα ολοκληρωθούν το 2028)  η δυναμικότητα του μπορεί και να υπερδιπλασιαστεί και να φθάσει τα 200 εκατ. επιβάτες. Για να υπάρχει μια σύγκριση μεγεθών, το αεροδρόμιο Ατατούρκ εξυπηρέτησε το 2016 60,1 εκατ. επιβάτες έναντι 61,3 εκατ. το 2015 που ήταν και χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο.
Το νέο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, στην  ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, ήδη από την πρώτη φάση λειτουργίας του 2018, θα διαθέτει το μεγαλύτερο ενιαίο terminal, 680 χιλ. τετραγωνικών μέτρων καθώς και το μεγαλύτερο duty Free.  Θα συνδέεται με το κέντρο της Κωνσταντινούπολης με μετρό, προαστιακό και αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα θα υπάρχει κλειστό πάρκινγκ που μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 αυτοκίνητα.
Η εναέρια κυκλοφορία και η κίνηση στους 6 διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης  θα διαχειρίζεται από Πύργο Ελέγχου σε σχήμα τουλίπας (σ.σ. το εθνικό λουλούδι της Τουρκίας).
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου