Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Πολιτική σύγκρουση για Δικαιοσύνη και βανδαλισμούς στην Ερμού

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τετάρτη, 19 Ιουλίου, 2017

Ακόμη έναν γύρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πυροδοτήσει οι συνεχόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά και τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, στον απόηχο της απόφασης του Εφετείου για μη αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο, σε δήλωσή του, για «απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», οι οποίες, όπως ανέφερε, «τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας».
«Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της. Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε κριτική και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα:.
«Την ίδια στιγμή, τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του», υποστήριξε συγκεκριμένα.
«Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού. Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι. Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι», κατέληξε.
ΝΔ: «Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων ο Κοντονής»
Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση της Πειραιώς, που χαρακτηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή «ηθικό αυτουργό» των χθεσινών επεισοδίων, μετά και τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή.
«Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή», σχολιάζει χαρακτηριστικά η ΝΔ ενώ προσθέτει πως «για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά». «Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση. Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου», σημειώνεται ακόμη.  
Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής σχολίασε ότι «η ΝΔ περίμενε να συμβεί χθες στην Αθήνα ότι συνέβει το 2008 και επειδή δεν τους βγήκε προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις» και πρόσθεσε: «Δεν περίμενα τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση». 
ΣΥΡΙΖΑ: Πυροδοτούν τεχνητή ένταση και ανασφάλεια
Προσπάθεια πυροδότησης τεχνητού κλίματος έντασης και ανασφάλειας, αποδίδει, από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του «υποκρισία, ντροπή και μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Απαντώντας στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη, αλλά τα αποτελέσματα των δικών του μεθοδεύσεων. Τον ενοχλεί η κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά δεν τον πειράζει καθόλου το non paper υποδείξεων Δένδια προς τους δικαστές, το 2013» (σ.σ. αναφέρεται στην αντιπαράθεση δικαστών με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια τον Ιανουάριο του 2013).
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Υποκρισία, ντροπή και μικροκομματικές σκοπιμότητες από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετά την κατάρρευση του αφηγήματός του για την οικονομία, προσπαθεί να πυροδοτήσει ένα τεχνητό κλίμα έντασης και ανασφάλειας», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου