Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Σχολεία: Πορεία προς θάνατον


Δευτέρα, 3 Ιουλίου, 2017



Το σχολείο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Whitestone Νέας Υόρκης. Φωτογραφία Αρχείο "Ε.Κ."
Ανάλυση
Του Θεοδώρου Καλμούκου
Ενα ακόμα Ημερήσιο Σχολείο, το έκτο κατά σειρά δυστυχώς έκλεισε, της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης. Μάλιστα μέσα στην καρδιά του Ελληνισμού κλείνουν τα Σχολεία το ένα μετά το άλλο και η Αρχιεπισκοπή με το διαβόητο Γραφείο Παιδείας της το πληροφορούνται από τον «Εθνικό Κήρυκα».
Αλήθεια τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει; Ούτε η λέξη κρίμα δεν μπορεί να εκφράσει το μέγεθος της πίκρας και της αποκαρδίωσης που νιώθει κανείς με τούτο το λυπητερό μαντάτο, το οποίο δείχνει με τον πλέον έντονο ομιλητικό τρόπο ότι λειώνει και τελειώνει σιγά-σιγά η ψυχή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περάσαμε από το τελικό στάδιο της παρακμής, στην παραλυσία και τώρα ήδη μπήκαμε πλέον σε πορεία προς θάνατον.
Δεν είναι το πρώτο, ούτε το δεύτερο, αλλά το έκτο Ημερήσιο Σχολείο που κλείνει μέσα σε λίγα χρόνια και μάλιστα μιας κοινότητας σε μία εξαιρετική περιοχή με παντοειδείς δυνάμεις και δυνατότητες. Η βασική αιτία που επικαλέσθηκαν οι δύο θεσμικοί αποστολείς της επιστολής προς τους γονείς την οποία απεκάλυψε ο «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου 2017, η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου η κυρία Φωτεινή Καραλέκα και ο διευθυντής του Σχολείου, ο κ. Θεόδωρος Κούσουλας, είναι ο χαμηλός αριθμός των εγγραφών των παιδιών. Είναι απορίας άξιον πώς και γιατί η επιστολή δεν έχει και την υπογραφή του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος μάλιστα κρύφτηκε από τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του «Εθνικού Κήρυκα» αντί να βγει αντρίκια και να πει με ευθύτητα τι ακριβώς συμβαίνει. Πώς και γιατί το σχολείο δεν μπορούσε να στεριώσει διευθυντή και προσελήφθη ο κ. Κούσουλας με τη Μεσσιανική ελπίδα υψηλά αλλά που αποδείχθηκε μοιραίος δυστυχώς αφού με την υπογραφή του τετέλεσται το Σχολείο;
Ούτε βέβαια και η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, κυρία Φωτεινή Καραλέκα για λόγους έστω βασικής ευγένειας δεν απάντησε στις τηλεφωνικές μας κλήσεις. Ουδέν πρόβλημα και ουδέν το προσωπικό και με ουδένα. Το ζήτημα εν προκειμένω είναι ότι το Σχολείο τελείωσε επί ημερών τους και η ομολογία ότι πήραν δάνειο να πληρώσουν τη συνεισφορά στην Αρχιεπισκοπή και τους τρέχοντες λογαριασμούς των κοινόχρηστων είναι σημείο ενδεικτικό πολλών πραγμάτων, το οποίο δεν επικαλύπτεται με ευχολόγια και στροβιλισμούς.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος δεν μπορούσε να σχολιάσει διότι όπως είπε «δεν έχω τα απαραίτητα δεδομένα για να κρίνω την περίπτωση». Το δεδομένο ήταν ένα και μοναδικό, ότι άλλο ένα σχολείο έκλεισε. Κι ακόμα γιατί να μην έχει «τα δεδομένα»; Μήπως όμως όφειλε να απολύσει αμέσως εκείνους που καθηκόντως όφειλαν να του είχαν προμηθεύσει «τα δεδομένα» για ένα τέτοιο μείζονος σημασίας θέμα;
Την τακτική του κρυφτούλι της διευθύντριας Παιδείας της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, κυρίας Μαρίας Μακεδών, αλλά και σχόλια του ετέρου Γενικού Διευθυντή Παιδείας κ. Ιωάννη Ευθυμιόπουλου, δεν νομίζω ότι αξίζουν κανενός είδους σχολιασμού, διότι η συμπεριφορά της μιας και τα σχόλια του άλλου βοούν από μόνα τους. Η ερώτηση ωστόσο που οφείλει να ερωτηθεί είναι άραγε πόσα στοιχίζουν αυτοί οι δύο και οι βοηθοί, παραβοηθοί, γραμματείς και λοιποί παρατρεχάμενοί τους σε μισθούς, σε ευεργετήματα εννοώ, ασφάλειες, ταξίδια, γεύματα και άλλα έξοδα εντός και εκτός Αμερικής;
Ενα ακόμα Ημερήσιο Σχολείο έκλεισε, πρόκειται δηλαδή για μία τόσο έμπονη φρικωδία. Κρίμα για την Παιδεία, κρίμα, για την Αρχιεπισκοπή, κρίμα για την Ομογένεια, κρίμα για τον Ελληνισμό τον οποίο «καταπατούν ναυαγοί με λερωμένα ποδήματα». Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου