Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Η χρηματοδότηση του ΔΝΤ για την Ελλάδα δε θα χρησιμοποιηθεί απαραίτητα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Σάββατο, 1η Ιουλίου, 2017Στήριξη στους χειρισμούς της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ως προς τη συμμετοχή του Ταμείου σε προγράμματα στήριξης μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, παρείχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης Νewsmax, ο Μνούτσιν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίβλεψη παγκόσμιων οικονομιών, υπογραμμίζοντας το παράδειγμα της Ελλάδας.
«Υπήρξε πολύ χρήσιμο στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και στη συνεργασία με την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το καλοκαίρι σημαντικό πρόβλημα και θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες στις αγορές και την οικονομία και νομίζω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις» είπε.
Υπογράμμισε ότι «η χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν πολύ μικρή. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τη χρησιμοποιήσει απαραίτητα. Γι' αυτό πιστεύω ότι η σημασία ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο μία σφραγίδα έγκρισης. Και πάλι δεν υπάρχει απευθείας κόστος για τους Αμερικανους φορολογούμενους. Στηρίζουμε το ΔΝΤ παρόλο που θα εξετάσουμε τις συνεισφορές όπως ελέγχουμε όλες τις συνεισφορές και διασφαλίζουμε ότι δαπανώνται σωστά τα χρήματα των φορολογούμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου