Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ - ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου, 2017

Καταστροφές στην Ερμού για την Ηριάννα - Αντιδρά και η κυβέρνηση στη δικαστική απόφαση
Ο,τι απέμεινε από τη βιτρίνα ου καταστήματος μετά την επιδρομή των βανδάλωνΠηγή: Eurokinissi

Επεισόδια και καταστροφές σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια πορείας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Ηριάννας Β. Λ.
Ομάδα αγνώστων, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων στην Ερμού και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα. 

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κι έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους ταραξίες, ενώ προχώρησαν σε 14 προσαγωγές. Οι 13 από τους συλληφθέντες αφέθηκαν το πρωί της Τρίτης ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη για κατοχή χασίς.

Επίθεση από τους γνωστούς-αγνώστους δέχτηκε και φύλακας του μετρό στην αποβάθρα του σταθμού Μοναστηράκι.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστηράκι και διαμαρτυρήθηκαν για την απόρριψη της αίτησης αναστολής της 29χρονης Ηριάννας από το Εφετείο. 

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Αθηνάς, κατευθύνθηκε προς την Σταδίου και ολοκληρώθηκε στην Ερμού. 

Το απόγευμα της Δευτέρας, επεισόδια σημειώθηκαν κι έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των δικαστικών αρχών.

Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η δικαστική απόφαση

Στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έκανε αναφορά, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Αποτέλεσε για μας μια δυσάρεστη έκπληξη. Και τούτο διότι, πρώτον η στάση της αιτούσας, αυτής της κοπέλας η οποία έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, καθ' όλον τον χρόνο της υποδικίας της, ήταν απολύτως υποδειγματική, αφού τήρησε όλα εκείνα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα, τα οποία της είχαν επιβληθεί. Δεύτερον, η ίδια σεβόμενη το δικαιικό μας σύστημα, αξιοποίησε τα δικονομικά εργαλεία που της παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την άρση συγκεκριμένων περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη, κυρίως την άρση απαγόρευσης της δυνατότητας που είχε να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Και τρίτον, οι πολίτες ζητούν και απαιτούν από τη δικαιοσύνη ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους. Είναι τουλάχιστον περίεργο πως ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και άλλες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, τέτοιο ευεργέτημα δεν μπόρεσε να πάρει, ούτε από το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση, ούτε από το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε σήμερα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης - βιαιοπραγίες και λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών που συγκρότησαν τη σύνθεση του δικαστηρίου - είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες. Και τούτο γιατί όχι μόνο δυσφημούν την προσπάθεια και τον αγώνα που κάνει αυτή η κοπέλα να αποδείξει τη βασιμότητα των ισχυρισμών της, και την προσπάθεια που κάνουν οι νομικοί της συμπαραστάτες, να πείσουν περί της βασιμότητας των νομικών και των πραγματικών γεγονότων και ισχυρισμών τους οποίους αναπτύσσουν ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά και γιατί πάνω από όλα και οι δικαστές είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάνουν λάθη».

Τζανακόπουλος: Στο "μαύρο βιβλίο" της ελληνικής Δικαιοσύνης η απόφαση

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης» δήλωσε, αναφερόμενος στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης για την Ηριάννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Μιλώντας στο «Κόκκινο», είπε πως «είναι μια κακή εξέλιξη και πως «η απόφαση καταγράφεται στο "μαύρο βιβλίο" της ελληνικής Δικαιοσύνης».  

ΚΚΕ: Απαράδεκτη κι επικίνδυνη επιμονή των δικαστηρίων 

Για «απαράδεκτη, προκλητική, απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα κι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο» έκανε λόγο το ΚΚΕ, μετά την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Οπως υποστηρίζει, «σοβαρές ευθύνες επωμίζεται και η κυβέρνηση που, όχι μόνο διατηρεί άθικτο το αυταρχικό-κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τυλίγει ανθρώπους σε μια "κόλλα χαρτί" και αποτελεί τη βάση τέτοιων απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά και το εμπλουτίζει συνεχώς, στο πλαίσιο και της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.

Εσχάτως μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ - μέσω του δημοσιογραφικού του οργάνου - υιοθετεί όλο το αντιδραστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο, μέχρι και τη θεωρία των δύο άκρων, ενισχύοντας το γενικότερο κλίμα καταστολής κι αυταρχισμού.

Κατά συνέπεια οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης γύρω απ’ τη "δικαιοσύνη", ενώ περιέχουν κι αρκετή δόση υποκρισίας, όσο δεν ακουμπούν το αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της λεγόμενης "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας"» καταλήγει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου