Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Υποψήφιος και πάλι για τη δημαρχία του Μάντσεστερ ο Θεόδωρος Γατζάς


Δευτέρα, 3 Ιουλίου, 2017


Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ. ΝΙΟΥ ΧΑΜΣΑΙΡ. Ο Ελληνοαμερικανός δήμαρχος της πόλης Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ κ. Θεόδωρος Γατζάς, θα είναι και πάλι υποψήφιος για 5η κατά σειρά συνεχή θητεία ως δήμαρχος της πόλης, έπειτα από μία αποτυχημένη απόπειρα πέρυσι να εκλεγεί κυβερνήτης στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ.
Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο δήμαρχος κ. Γατζάς ανέφερε πως «είμαι έτοιμος για άλλη μία θητεία», ενώ στην ερώτηση πού θα δώσει τούτη τη φορά την έμφαση, απάντησε ότι «θα χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που έχουμε δημιουργήσει κατά τα περασμένα οκτώ χρόνια».
«Να είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί η ασφάλεια των πολιτών, η αύξηση της αστυνόμευσης και φυσικά η εκπαίδευση στα σχολεία είναι πολύ σπουδαίας σημασίας», τόνισε.
Το πρωταρχικό θέμα που τον απασχολεί έντονα και θα τον απασχολήσει στη διάρκεια της θητείας του και θα δώσει τη βαρύτητά του είναι η διάδοση των ναρκωτικών στην πόλη και οι πολλοί θάνατοι ειδικά νέων ανθρώπων από υπερβολική δόση.
Τόνισε πως πρέπει «να θέσουμε την επιδημία των ναρκωτικών που έχουμε υπό έλεγχο» και συμπλήρωσε πως «αυτή είναι η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα όχι μόνο ως πόλη, αλλά και ως πολιτεία και επίσης οφείλει να είναι και η προτεραιότητά μας ως χώρα».
Αναφερόμενος στην επιδημία των ναρκωτικών, εξήγησε πως «είναι η οδύνη κάθε πόλης σε τούτη τη χώρα. Πρόκειται για ένα τραγικό πράγμα, σίγουρα υπάρχει υπερβολική συνταγογράφηση παυσίπονων που εμπεριέχουν ναρκωτικές ουσίες και όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν κάποιον να τους δώσει συνταγή και είναι φθηνότερο να αγοράσουν ηρωίνη, τότε στρέφονται στην ηρωίνη κι αυτό είναι κάτι το οποίο πραγματικά σκοτώνει τους ανθρώπους».
Και υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπουν σε πορεία ίασης και να γίνουν παραγωγικά μέλη της πόλης μας».
Αναφέρθηκε επίσης στην ανασυγκρότηση των δρόμων και είπε πως «ξοδεύουμε περί τα 18 εκατομμύρια δολάρια αναπαλαιώνοντας τους δρόμους και θα εξακολουθήσουμε την ανάπτυξη της πόλης».
Για την οικονομία του Μάντσεστερ, είπε πως «πηγαίνει καλά, έχουμε επιχειρήσεις που έρχονται στην πόλη, οι οποίες και αναπτύσσονται. Στους πρώην βαμβακόμυλους έρχεται το A.R.M.I. (Advanced Regional Manufacturing Institute) το οποίο θα συντελέσει στη δημιουργία ανάπτυξης».
Μιλώντας για την ελληνοαμερικανική του ταυτότητα, επεσήμανε ότι «είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτήν και αγαπώ πολύ τον πολιτισμό μας» και πρόσθεσε πως «η πολιτιστική κληρονομιά μου είναι πολύ σπουδαίο πράγμα για μένα όχι μόνο από την ελληνική μου πλευρά, αλλά και από τη λιβανέζικη πλευρά διότι καθώς ξέρετε η μητέρα μου είναι λιβανέζικης καταγωγής. Οι άνθρωποί μας είναι εργατικοί και τίμιοι. Θέλω να επισκεφτώ την Ελλάδα αλλά όχι φέτος διότι έχουμε την προεκλογική εκστρατεία».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος κ. Γατζάς κάθε χρόνο διοργανώνει μαζί με τους ελληνικής καταγωγής δημοτικούς συμβούλους, τους πολιτειακούς βουλευτές και γερουσιαστές εκδήλωση για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους, συνήθως στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας.
Υπογραμμίζεται ότι στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ τα δημόσια λειτουργήματα και αξιώματα των εκλεγμένων ηγετών είναι διετούς διάρκειας, σε σύγκριση με άλλων πολιτειών που είναι τετραετούς διάρκειας.
Η πόλη του Μάντσεστερ είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ και έχει τρεις Ελληνορθόδοξες κοινότητες και συγκεκριμένα του Αγίου Γεωργίου που είναι η μεγαλύτερη, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, την οποία καλύπτει κατ’ έτος ο «Ε.Κ.».
Οταν τον ρωτήσαμε για τον ομογενή πολιτειακό βουλευτή του Νιου Χαμσάιρ, κ. Θωμά Κατσιαντώνη, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του Μάντσεστερ και ως γνωστόν έχει κατηγορηθεί από τις Αρχές για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση, ο κ. Γατζάς είπε «δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο γιατί είναι φίλος».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου