Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Εντοπίστηκαν τα ίχνη του Αρτέμη Σώρρα – Τι ψάχνει και που η ΕΛ.ΑΣ.


Η υπόθεση έχει περάσει από σαράντα κύματα, αφού την αρχική αισιοδοξία των Αρχών ότι το ζεύγος Σώρρα δεν θα προλάβει να φύγει ούτε από την Πάτρα διαδέχτηκε το απόλυτο αδιέξοδο στις έρευνες, με τον Σώρρα να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Στη συνέχεια οι Αρχές διέγνωσαν ότι ο 50χρονος φυγάς έχει δραπετεύσει εκτός Ελλάδας για να φτάσουμε στο σήμερα, με την task force σε πλήρη εγρήγορση να σαρώνει συγκεκριμένα σημεία της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι έχουν λοκαριστεί ίχνη του, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός και η σύλληψή του να είναι θέμα ημερών.
Και όλα αυτά, την ώρα που ο φορέας του Σώρρα μετατράπηκε σε πολιτικό κόμμα προαναγγέλλοντας την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές, κατευθύνεται από ειδική προεδρεύουσα επιτροπή και στις 21 Οκτωβρίου αναμένεται να οδηγηθεί σε συνέδριο για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. «Δεν είμαστε κόμμα που εξαρτάται από την ύπαρξη του ιδρυτή», διαμηνύουν τα μεγαλοστελέχη της Ελλήνων Συνέλευσις, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κόμμα του Σώρρα φυλλορροεί, οι φανατικοί υποστηρικτές του ολοένα λιγοστεύουν και, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μέσα σε λίγους μήνες πολλά από τα 270 γραφεία έχουν οδηγηθεί σε μαρασμό, με αποτέλεσμα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας να μην υπάρχουν καν. Βέβαια, πολλά ερωτήματα δημιουργεί το γεγονός ότι χρειάστηκε να χαθούν πολλές ημέρες από την καταδικαστική απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και την άσκηση βαρύτατων διώξεων κατά του 50χρονου και 7 συνεργατών του για την υπόθεση των 600 δισ. δολαρίων και τη δράση της Ελλήνων Συνέλευσις, μέχρι οι Αρχές να συνειδητοποιήσουν ότι ο Σώρρας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας γραφικός τύπος που υπόσχεται να σώσει τη χώρα, αλλά ως ο εγκέφαλος μιας εγκληματικής οργάνωσης με πολλαπλές δραστηριότητες και πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα.
Βρέθηκαν ίχνη 
Από τη στιγμή που η Ασφάλεια άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση Σώρρα, ένα ερώτημα βασάνιζε τους οκτώ έμπειρους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο με τον εντοπισμό του. Πώς δηλαδή είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ευρέως γνωστός, με χαρακτηριστική φυσιογνωμία, πολλούς «εχθρούς» και «εντιμότατους φίλους» πρόθυμους να τον καρφώσουν με την πρώτη ευκαιρία, καταφέρνει όχι μόνο να παραμένει άφαντος, αλλά και να μην έχει αφήσει πίσω του ίχνη. Ετσι, ξεκίνησαν σιγά-σιγά να ψάχνουν στοιχεία για το ενδεχόμενο είτε αρχικά, είτε σε δεύτερο χρόνο ο Σώρρας και η σύζυγός του να έχουν φύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες το ενδεχόμενο αυτό ήταν το επικρατέστερο, με αποτέλεσμα το ένταλμα σύλληψης να έχει γίνει ευρωπαϊκό και να έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες αναζήτησής του και μέσω της Europol.
Τις τελευταίες, όμως, ημέρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν ίχνη τα οποία αν διαβαστούν και αξιοποιηθούν σωστά ίσως οδηγήσουν και μάλιστα σύντομα – στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Οι ίδιες πηγές λένε ότι τελικά στην ελληνική επαρχία κρύβεται το μυστικό. Το ζεύγος Σώρρα έχει βρει καταφύγιο σε επαρχιακή πόλη και με τη βοήθεια ολιγομελούς ομάδας πιστών οπαδών του έχει λουφάξει αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή κίνηση. Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., η ιδέα της εξαφάνισης καρφώθηκε στο μυαλό του Σώρρα λίγο μετά τις Απόκριες. Ο 50χρονος, γνωρίζοντας ότι ο δικαστικός κλοιός σφίγγει γύρω του, αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα. Με τη δικαιολογία ότι δικάζεται η υπόθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, μετακόμισε στην αχαϊκή πρωτεύουσα βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιο της ξαφνικής απόδρασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ελαχιστοποιήσει τις επαφές του και τελικά να κλείσει τα κινητά του τηλέφωνα. Παράλληλα, σταμάτησε να στέλνει και να ανοίγει e-mail, γνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί είναι σε θέση βάσει των ηλεκτρονικών του ιχνών να εντοπίσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το στίγμα και τα βήματά του.
Η αλλαγή αρχηγού και η κάθοδος στις εκλογές
Η εξαφάνιση του Σώρρα και τα όσα αποκαλύφθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να ξεθωριάσει σιγά-σιγά η ιστορία με τα δισεκατομμύρια που ο 50χρονος υποσχόταν ότι διαθέτει για να σβήσει το χρέος της Ελλάδας και όλων των πολιτών. Στα 270 γραφεία που συντηρούσε η Ελλήνων Συνέλευσις από τις εισφορές των παραπλανημένων υποστηρικτών οι επισκέψεις αραιώνουν, ενώ σε πολλά από αυτά τα σημάδια του μαρασμού και της εγκατάλειψης είναι πλέον εμφανή. Τα μεγαλοστελέχη αρνούνται να αποδεχτούν τη μοίρα τους και με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθούν να κρατηθούν στην επικαιρότητα. Πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωσαν ότι ο φορέας γίνεται κόμμα και στις εκλογές που θα γίνουν θα κατεβάσει υποψηφίους. Μάλιστα ανακοίνωσαν ότι αν κερδίσουν στις εκλογές και πάρουν την εξουσία, τότε θα πιστωθεί στον λογαριασμό κάθε Ελληνα το ποσό των 20.000 ευρώ ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Το μόνο που δεν διευκρινίζουν φυσικά είναι αν πρόκειται για χρήματα από τα 600 δισ. δολάρια που διατείνεται ότι έχει στα χέρια του ο καταζητούμενος αρχηγός.
Παράλληλα, για να καλύψουν το κενό στην προεδρία που προέκυψε από την εξαφάνιση του Σώρρα δημιούργησαν μια επιτροπή που προεδρεύει προκειμένου να οδηγήσει την Ελλήνων Συνέλευσις σε συνέδριο από το οποίο θα εκλεγεί νέος  αρχηγός.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου