Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου, 2017

Στο επίκεντρο ο στρατηγικός σχεδιασμός για δίκαιη ανάπτυξη
Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ
Μακρά τακτική και συνολική στρατηγική συζήτηση για το πώς προχωρά από εδώ και πέρα η κυβέρνηση και πώς υλοποιεί τους βασικούς άξονες της πολιτικής της, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

"Έχουμε περάσει σε νέο κύκλο", σημειώνουν κομματικές πηγές, εξηγώντας ότι η πορεία της κυβέρνησης από εδώ και πέρα ουσιαστικά εκτείνεται σε δύο στάδια: αφενός έως τον Αύγουστο του 2018 οπότε και ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραμμα, και, αφετέρου, από εκεί και πέρα έως την εκπνοή της 4ετίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η χώρα και η κυβέρνηση έχοντας απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, έχει περάσει σε φάση εστίασης στην ανάπτυξη, τις κοινωνικές παρεμβάσεις, την ανάπτυξη της κοινωνικής προστασίας, τις αναγκαίες θεσμικές τομές.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο που θα εισηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (θα γίνει εισήγηση από τον Αλέξη Τσίπρα) και το Σάββατο (θα γίνουν εισηγήσεις των μελών της ΚΕ).

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το σχέδιο της εισήγησης περιλαμβάνει συνολική ανασκόπηση της προηγούμενης περιόδου και αποτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί πλέον μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση για το ελληνικό χρέος. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, το κύριο βάρος στην εισήγηση δίνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό, για τα ζητήματα που για την κυβέρνηση είναι κομβικής σημασίας.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρεις κεντρικές στοχεύσεις της κυβέρνησης: από την έξοδο στις αγορές-από τον σχεδιασμό για να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε μέχρι το 2018 να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και οριστικά και αμετάκλητα να βγει η χώρα στις αγορές. Κατά τις ίδιες πηγές, όσον αφορά στο ζήτημα της έκδοσης ομολόγου, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βλέπει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και θα αποφασίσει το κατάλληλο τάιμινγκ. Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει το μοντέλο της "δίκαιης ανάπτυξης" και του τι σημαίνει αυτό σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία. Επιπλέον, την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.

Σήμερα Τετάρτη, στις 17:00, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου