Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

 Κυριακή, 16 Ιουλίου, 2017

Στους δρόμους οι Τούρκοι έναν χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στους δρόμους ολόκληρης της Τουρκίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
Στην Κωνσταντινούπολη, δεκάδες χιλιάδες πολίτες, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέκλυσαν τους δρόμους, κρατώντας τουρκικές σημαίες, αλλά και φωτογραφίες των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα του Βοσπόρου, εκεί όπου πριν από έναν χρόνο, τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές σκηνές.
Ο Ερντογάν εγκαινιάζει ένα μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην ασιατική πλευρά της «γέφυρας των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», προτού μεταβεί στην Αγκυρα για να εκφωνήσει ομιλία (στις 02.32 ώρα Ελλάδας), την ώρα που οι πραξικοπηματίες βομβάρδιζαν το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.
Στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και την υπόλοιπη Τουρκία οι πολίτες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο από το αποτυχημένο πραξικόπημα, όπου έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 250 άνθρωποι, ενώ ακολούθησε ένα πρωτοφανές στα χρονικά κύμα εκκαθαρίσεων εναντίον των φερόμενων υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που η Αγκυρα κατηγορεί ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι συνελήφθησαν, περισσότεροι από 100.000 απολύθηκαν.
«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που γράφτηκε ένα έπος κατά τη διάρκεια μιας από τις σκοτεινότερες νύχτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ειδική συνεδρίαση της εθνοσυνέλευσης, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους «μάρτυρες» που «έδωσαν τη ζωή τους για το Κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου