Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Θέσεις-κλειδιά καταλαμβάνουν οι Κινέζοι στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2017

«Μετά τη δημιουργία γενικών διευθύνσεων, το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία Συμβουλίου Διεύθυνσης που θα προτείνει στο Δ.Σ. έως το τέλος του χρόνου νέο οργανόγραμμα για το σύνολο των λειτουργιών της εταιρείας», κατέληξε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ κ. Μ. Μανουσάκης.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στην οργανωτική αναδιάρθρωση του ΑΔΜΗΕ προχωράει η νέα διοίκηση της εταιρείας ένα μήνα μετά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ και την έλευση των Κινέζων της State Grid. Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία τριών γενικών διευθύνσεων που ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ, ενώ το επόμενο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μάνος Μανουσάκης θα είναι η δημιουργία Συμβουλίου Διεύθυνσης που θα προτείνει έως το τέλος του χρόνου νέο οργανόγραμμα για το σύνολο των λειτουργιών της εταιρείας. Με βάση τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Ιωάννης Μάργαρης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής Τεχνολογίας, Αγοράς και Στρατηγικής, ο κ. Ιωάννης Καμπούρης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής υπεύθυνος για τη λειτουργία και ανάπτυξη του Συστήματος και των Υποδομών, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Ξινγκχουά Σι θα έχει υπό την εποπτεία του τον οικονομικό διευθυντή ως γενικός διευθυντής Προμηθειών, Πληροφορικής, Ερευνας-Ανάπτυξης και Finance. Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, η εκπροσώπηση των στελεχών της State Grid στις γενικές διευθύνσεις αντανακλά τη συμμετοχή του κινεζικού ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης και κινείται στο πλαίσιο της αρμονικής συνεργασίας της State Grid με τον βασικό μέτοχο, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο. «Η δημιουργία γενικών διευθύνσεων ήταν κατά κοινή παραδοχή αναγκαία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΑΔΜΗΕ και θα έχει άμεσα, απτά αποτελέσματα στην αποδοτικότητά του. Το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία Συμβουλίου Διεύθυνσης που θα προτείνει στο Δ.Σ. έως το τέλος του χρόνου νέο οργανόγραμμα για το σύνολο των λειτουργιών της εταιρείας», κατέληξε ο κ. Μανουσάκης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ η State Grid που συμμετέχει σε ποσοστό 24% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας καταλαμβάνει τρεις από τις εννέα θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μανούσος Μανουσάκης τοποθετήθηκε με τη συναίνεση της κινεζικής εταιρείας. Ο κ. Μανουσάκης είχε θέσει το θέμα της οργανωτικής αναδιάρθρωσης του ΑΔΜΗΕ σε προτεραιότητα με την ομιλία του στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταβίβασης της εταιρείας στους νέους μετόχους. Στις προτεραιότητες του νέου ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Euro2day» είναι και η διπλή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο και την Αττική και η δεύτερη διασύνδεση των Κυκλάδων. Τόνισε μάλιστα ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη ΡΑΕ το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας που θα αφορά τη νέα ρυθμιστική περίοδο 2018-2021, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων του δεκαετούς πλάνου έπειτα από διαβούλευση με τον νέο στρατηγικό εταίρο.
Ο κ. Μανουσάκης στη συνέντευξή του ανέδειξε ως προτεραιότητα και την ανανέωση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ. «Σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας στον ΑΔΜΗΕ πλησιάζει τα 52 χρόνια. Η εξασφάλιση της μεταβίβασης της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί σε βάθος δεκαετιών στον ΑΔΜΗΕ σε νέους εργαζομένους, με τρόπο ώστε να γίνει ο καλύτερος δυνατός συγκερασμός του παλιού με το νέο, αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές, εμείς ως διοίκηση, τα σωματεία των εργαζομένων και το υπουργείο που μας εποπτεύει ώστε να βρούμε τον τρόπο να μπορέσει να εισρεύσει νέο αίμα στον ΑΔΜΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου