Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ο νέος πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής μιλά στον «Εθνικό Κήρυκα»

Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2017


Ο κ. Δριμυτινός, με την νέα πρόεδρο της Νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Γεωργία Τσουτσουνάκη, λίγες ώρες μετά την εκλογή τους. Φωτογραφία: Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
Του Ζώη Μαρίνου.
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες στο 45ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης που με εξέλεξαν στην θέση του προέδρου», λέει σε δήλωση του στον «Ε.Κ.» ο νέος επικεφαλής της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ελευθέριος Δραμυτινός. Ο κ. Δραμυτινός διαδέχεται στην προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης τον κ. Παναγιώτη Ψαράκη ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στο Σαν Φρανσίσκο.
Οι εργασίες του Συνεδρίου διήρκησαν έξι μέρες (30 Ιουνίου-5 Ιουλίου) με την συμμετοχή περίπου 700 συνέδρων απ’ όλη την Αμερική, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Βεληβασάκης.
Στην πρώτη δήλωση του με την ιδιότητα του προέδρου ο κ. Δραμυτινός επισημαίνει ότι «πρώτη προτεραιότητα, τόσο δική μου όσο και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι να απευθυνθούμε στα τμήματα μας σ’ όλη την Αμερική, να καταγράψουμε τις σκέψεις τους και μαζί με την νεολαία μας να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της 90 ετών οργάνωσης μας».
«Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε την κληρονομιά αυτής της μεγάλης οργάνωσης», προσθέτει ο κ. Δραμυτινός. Ενώ στην ίδια δήλωση αναφέρεται και στις εργασίες του Συνεδρίου που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, όπως και όλες οι συνοδές εκδηλώσεις, εξαιτίας «της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς» της οργανωτικής επιτροπής και όλων όσοι ενεπλάκησαν ενεργά στο σκέλος της προετοιμασίας.
Τέλος, ο κ. Δραμυτινός εκφράζει -εκ μέρους και του νέου διοικητικού συμβουλίου- ευχαριστίες στον «Ε.Κ.» για το συνεχές ενδιαφέρον του στις δραστηριότητες της Παγκρητικής.


Από την τελευταία ημέρα του 45ου Συνεδρίου της Παγκρητικής που φέτος φιλοξενήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια. Φωτογραφία: Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Ο κ. Δραμυτινός είναι 61 ετών και διαμένει στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια. Έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Παγκρητικής ενώ στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο κατείχε το αξίωμα του γενικού επόπτη (general supervisor).
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη έγιναν αρχαιρεσίες και για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης όπου νέα πρόεδρος εξελέγη η Γεωργία Τσουτσουνάκη από το Σολτ Λεϊκ Σίτι.
Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στις εργασίες του Συνεδρίου μετείχε και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ο οποίος μετέφερε στο Σώμα των συνέδρων τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και μίλησε με θέμα την φιλανθρωπία στην Κρήτη αλλά και τον διαρκώς ενεργότερο ρόλο της Εκκλησίας στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.
«Η Εκκλησία της Κρήτης, αθόρυβα και με σεβασμό απαντά στις προκλήσεις των καιρών με έργα αγάπης, φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσωπα και οικογένειες, σε καθημερινή βάση, ωφελούνται από τις προνοιακές και κοινωνικές δομές της».
Εκτενή αναφορά έκανε ο κ.κ. Αμφιλόχιος στην Κρητική ομογένεια της Αμερικής σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «ότι με την φιλοτιμία σας, την αγάπη σας για την ρίζα, τον τόπο καταγωγής σας, την Ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση, τα ιδανικά και ιδεώδη της φυλής μας, τις αρετές του λαού μας και με αυταπάρνηση, ευφυΐα, εργατικότητα, ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, καταφέρατε, εδώ στην δεύτερη πατρίδα σας, την Αμερική, να χτυπά ή καρδιά μιας… άλλης Κρήτης, καθώς λιτανεύετε την λεβεντιά και αρχοντιά της Μεγαλονήσου μας στα πέρατα της οικουμένης και μας κάνετε όλους περήφανους».
Ο κ.κ. Αμφιλόχιος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο κ.κ. Γεράσιμο, με τον οποίο και συμπροσευχήθηκαν στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Belmart. Ο κ.κ. Γεράσιμος συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου και απηύθυνε χαιρετισμό.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου