Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 5 Ιουλίου, 2017

  • Έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα των συμβασιούχων έχει προγραμματίσει η ΚΕΔΕ μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τη διαδικασία των προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Αλλάζουν οι αποβάθρες αναχώρησης-άφιξης των τρένων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Λαρίσης), λόγω των έργων που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ για την αναβάθμιση του δικτύου με τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροκίνησης.
  • Μέτρα για την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΙΓΜΕ) και την επανεκκίνηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων περιλαμβάνοντια σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.
  • Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες με όσους δικαιούνται «κουπόνι χρηματοδότησης»/voucher για μια δωρεάν θέση φιλοξενίας των παιδιών τους σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
  • «Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο. Η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κόσμος

  • Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν οι ΗΠΑ για τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας. Οι ΗΠΑ φαίνεται να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο, πράγματι, για δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM). Εάν αυτό ισχύει, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στο πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, καθώς θα μπορούσε να μπει για πρώτη φορά η Αλάσκα στο βεληνεκές ενός πυραύλου της.
  • Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα, εκδίδοντας διπλωµατική διακοίνωση, μια εγκατάσταση που έκανε καλλιτεχνική ομάδα μπροστά από την γερμανική καγκελαρία στο Βερολίνο, στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεικονίζεται ως δικτάτορας.
  • Η καναδική κυβέρνηση θα ζητήσει συγγνώμη στον Ομάρ Καντρ, πρώην κρατούμενο στη στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο και θα του καταβάλει αποζημίωση περίπου 10 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (περίπου 6,8 εκατομμύρια ευρώ) για την κακοποίηση που υπέστη κατά την διάρκεια της κράτησης του, ανέφεραν δύο πηγές με γνώση του θέματος.
  • Η κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ έλαβε, όπως αναμενόταν, ψήφο εμπιστοσύνης από το γαλλικό Κοινοβούλιο εξασφαλίζοντας συντριπτική πλειοψηφία, με 370 ψήφους υπέρ έναντι 67 κατά. «Χορεύουμε πάνω σε ένα ηφαίστειο που βρυχάται, εξαιτίας του αβάστακτου χρέους της χώρας» είπε στη διάρκεια ομιλίας του ο Φιλίπ.
  • Στις 7 Ιουλίου στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 θα συναντηθούν τελικά Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν. Το CNN σημειώνει ότι η συνάντηση αυτή -η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών- είναι η συνάντηση που «θα μπορούσε να διαμορφώσει τον κόσμο».

Οικονομία

  • Η κυβερνητική ανικανότητα στερεί πάνω από 5 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία, τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
  • Εντατικοποίηση των ελέγχων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την πάταξη της παραβατικότητας σε εισερχόμενα φορτία βιομηχανικών προϊόντων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. Πρόσθεσε πως στο υπουργείο «επεξεργαζόμαστε νέο νόμο-πλαίσιο, ο οποίος θα κατατεθεί έως τα τέλη Ιουλίου στη Βουλή, για τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών εποπτείας και ελέγχου και τον εκσυγχρονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών και φορέων».
  • «Να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τις μεταρρυθμίσεις σαν πικρό ποτήρι που ψάχνουμε τρόπους να αποφύγουμε» σημείωσε στην ομιλία που απέστειλε στην εκδήλωση «Διαμάντια της Ελληνικής οικονομίας» ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος. Οι επιχειρήσεις, πρόσθεσε, αξιώνουν πλέον γενναίες αποφάσεις και ουσιαστικά μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας συνεχίζει να κρατά ζωντανή την ελληνική οικονομία.
  • Τι διδαχθήκαμε μετά από το πάθημα των ΗΠΑ το 2007, που κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στη χρεοκοπία της Lehman Brothers; Οτι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί ολοκληρωτικά. Χρειάζεται επαγρύπνηση.
  • Ένας Ισπανός, ένας Γάλλος και ένας Σουηδός καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα των 100 Ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό Bilan της Ελβετίας. Στην κορυφή της λίστας παραμένει πάντα ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα Γκαόνα, 81 ετών, ο ιδρυτής της εταιρείας Zara.

Αθλητισμός

  • Εύκολο έργο είχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό στην Ολλανδία με αντίπαλο τη βελγική Τουμπίζ, της οποίας επιβλήθηκε με 4-0. Η ελληνική ομάδα παρουσίασε δυο διαφορετικές συνθέσεις στα δυο ημίχρονα με βάση το ρόστερ που στηρίχθηκε στην περυσινή σεζόν.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο Ισλανδός εξτρέμ, Άρνορ Τρόιστασον, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ μετά τους Λιβάγια και Τσόσιτς. Ο Σκανδιναβός θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του υπό τη μορφή δανεισμού από τη Ραπίντ Βιέννης. Ο 25χρονος άσος με το που πάτησε στο «Ελ. Βενιζέλος» κατευθύνθηκε στο «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» για τα απαραίτητα ιατρικά τεστ.
  • Σε προχωρημένο στάδιο μοιάζει να είναι και η επίτευξη της τρίτης καλοκαιρινής μεταγραφής του Παναθηναϊκού, καθώς μετά τους Άλτμαν και Κολοβέτσιο, οι «πράσινοι» βρίσκονται κοντά και στην απόκτηση του, Νίκολα Στοΐλκοβιτς. Ο 25άχρονος Σέρβος επιθετικός που αγωνίζεται στην πορτογαλική Μπράγκα, έχει περάσει από το «μικροσκόπιο» του Μαρίνου Ουζουνίδη και όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ.
  • Φαίνεται σα να ήταν χθες. Κι όμως πέρασαν δέκα τρία χρόνια από την μαγική βραδιά της Λισαβόνας. Από τη νύχτα εκείνη, που η Ελλάδα σκαρφάλωσε στην ποδοσφαιρική κορυφή της Ευρώπης, καταφέρνοντας ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο, που συζητήθηκε όσο λίγοι, αποτελεί σημείο αναφοράς μεγάλων επιτυχίων και κορυφαίων εκπλήξεων στις μέρες μας και θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μέλλον ανάμεσα τις πιο συναρπαστικές ποδοσφαιρικές συζητήσεις. Ο παλαιμαχος σήμερα Πορτογάλος σούπερ σταρ της Μπενφίκα, Νούνο Γκόμες, ακόμα θυμάται το ελληνικό έπος και την... πορτογαλική τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου