Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του 45ου Συνεδρίου της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής

Τρίτη, 4 Ιουλίου, 2017

Παραδοσιακή κρητική μουσική, χοροί και τραγούδια, πλαισίωναν κάθε ημέρα του Συνεδρίου που ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης. Φωτογραφία: Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Με την παρουσία του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιου και του προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλη Βεληβασάκη ολοκληρώνονται, με αποχαιρετιστήριο γλέντι, το βράδυ της Τετάρτης οι εργασίες του 45ου Συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής που φιλοξενούνται στο Σαν Φρανσίσκο.
Εκατοντάδες μέλη συλλόγων και εκπρόσωποι ενώσεων απ’ όλη την Αμερική συμμετέχουν στο Συνέδριο. «Ολόκληρη ανθρωποθάλασσα Κρητών, απ’ άκρη σ’ άκρη της αμερικανικής ηπείρου», είναι το σχόλιο του κ. Βεληβασάκη, καθώς οι εργασίες κύλησαν με υψηλή συμμετοχή στις συναντήσεις, στα εργαστήρια και στο σύνολο των εκδηλώσεων, τόσο της Παγκρητικής Ένωσης όσο και της Παγκρητικής Νεολαίας Αμερικής.
Το Συνέδριο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο Hyatt Regency με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Παγκρητικής Παναγιώτη Ψαράκη. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει και την διενέργεια αρχαιρεσιών, προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης (9 π.μ.).


Από την επίσκεψη του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιου στον Ι.Ν. Γεννήσεως, στην πόλη Νοβάτο. Φωτογραφία: Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, «μυστικά» της κρητικής κουζίνας και πλεκτικής και οινογνωσία ήταν δραστηριότητες, στα workshops και στις εκδηλώσεις, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων. Όπως και οι περιηγήσεις στις περιοχές γύρω από το Σαν Φρανσίσκο.
Παράλληλα, γνωστοί Κρητικοί, όπως ο Ηλίας Χορευτάκης, ο Κώστας Φραντζεσκάκης, ο Διαμαντής Κοσιδεκάκης, ο Στέλιος Ηλιάκης και ο Γιάννης Γανταδάκης διασκέδασαν τους συνέδρους στην «Κρητική βραδιά» το Σάββατο ενώ στην κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου, αφιερωμένη στους βετεράνους, το βράδυ της Τρίτης, προσκεκλημένος θα είναι ο γνωστός τραγουδιστής Τόνι Ορλάντο που έχει κρητικές ρίζες.
Οι σύνεδροι επισκέφθηκαν και το Napa Valley, όπου οργανώθηκε ένα μεγάλο υπαίθριο πικ νικ, με παραδοσιακές κρητικές γεύσεις. Νωρίτερα, πολυάριθμη αντιπροσωπεία- συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη κ.κ. Αμφιλόχιο- παρακολούθησε την θεία λειτουργία στην πόλη Νοβάτο, στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως, όπου ιερατικός προϊστάμενος είναι ο κρητικής καταγωγής π. Ιωάννης Κοκολογιαννάκης.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου