Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 3 Ιουλίου, 2017

  • Ξεκινούν εκ νέου στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας οι κρίσιμες συνομιλίες για το Κυπριακό. Την Κυριακή οι αντιπροσωπείες συνέχιζαν την προετοιμασία τους, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν τη Δευτέρα τις προτάσεις τους στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.
  • Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά σημεία της χώρας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια στις περιοχές του Κότρωνα και του Παρασύρου στην ανατολική Μάνη. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στις δύο περιοχές αργά το βράδυ της Κυριακής. Φωτιά και στην περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαυρομάτι Αλιάρτου.
  • Απεβίωσε ο εφοπλιστής και ιδρυτής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA Μίνως Κυριακού. Ο Μ.Κυριακού πέθανε από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα της Κυριακής.
  • Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία θα διεξαχθεί στις 11:00 το πρωί μετά από αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Μητσοτάκης στην επιστολή του αναφέρει πως ζητάει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.
  • Ένας 38χρονος συνελήφθη στην Αθήνα, με την κατηγορία ότι ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος είχε κυρίως το ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Κόσμος

  • Καμικάζι ανατινάχθηκε την Κυριακή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη δυτική επαρχία Αλ-Άνμπαρ του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας και γιατρό.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο που τον δείχνει να χτυπά έναν άνθρωπο που στη θέση του κεφαλιού έχει ένα logo του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.
  • Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές, διαδήλωσαν την Κυριακή στο Αμβούργο κατά της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη.
  • Ισλαμιστές μαχητές που δρουν στο Μαλί έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που φέρεται ότι εικονίζει έξι δυτικούς ομήρους. Στο Μάλι πραγματοποιείται περιφερειακή σύνοδος κορυφής, στην οποία συμμετέχει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία «θα αφιερώσει όλη την ενέργειά της στην προσπάθεια να εξαλείψει» τους υπευθύνους για την απαγωγή γαλλίδας ομήρου.
  • Ποδαρικό με καύσωνα έκανε o Ιούλιος και σε Βουλγαρία και Ρουμανία, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και να φτάνει έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Σόφια.

Οικονομία

  • «Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να με ενδιαφέρει» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Die Welt.
  • Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δίνεται τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία και αυτές να μετρούν για το αφορολόγητο.
  • Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπαίνει με αξιώσεις στο τελευταίο έτος του προγράμματος για να το ολοκληρώσει τον Αύγουστο του 2018, εκφράζει ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο. Ερχόμαστε μετά το καλοκαίρι για την τρίτη αξιολόγηση, λέει ο ίδιος, ο οποίος χαρακτήρισε τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2022 ρεαλιστικούς.
  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ότι είναι το τελευταίο πρόγραμμα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αντικρούει τη μετάθεση ευθυνών στους πιστωτές και τοποθετεί πιθανά μέτρα για το χρέος, αν και εφόσον χρειαστούν, στο τέλος του προγράμματος.
  • Την έξοδο της ναυπηγοεπισκευής από το μαρασμό, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της «Πλωτής Δεξαμενής Πειραιάς 1», του ΟΛΠ, στο Πέραμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις προοπτικές του Πειραιά για να γίνει ένα μεγάλο παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση.

Αθλητισμός

  • Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται... Μπορεί ο «Τσόρι» Ντομίνγκες να ξαναφόρεσε τη φανέλα της αγαπημένης του Ρίβερ Πλέιτ μόνο για ένα φιλικό, αλλά ήταν σαν να μην είχε περάσει μια μέρα... Ο κόσμος της ομάδας που λάτρεψε, του επιφύλαξε θερμή υποδοχή και ένα μεγάλο πανό προς τιμήν του. Όλα αυτά στο ματς που έγινε στο «Μονουμεντάλ», προς τιμήν του Φερνάντο Καβενάγκι, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Ρίβερ.
  • Η Πορτογαλία κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στη Ρωσία, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε στην παράταση 2-1 το Μεξικό, στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Μόσχα. Η πρωταθλήτρια CONCACAF προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Νέτο στο 54΄, ωστόσο οι Ίβηρες έστειλαν τον αγώνα στην παράταση με το γκολ του Πέπε στις καθυστερήσεις (90+1΄) κι εκεί πήραν τη νίκη με το πέναλτι του Αντριέν Σίλβα στο 104΄.
  • Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ούρος Τσόσιτς. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Ένωσης έφτασαν σε συμφωνία με την Έμπολι για την αγορά του παίκτη, καθώς και με τον ίδιο τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό για τετραετή συνεργασία. Πλέον επιθυμία στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» είναι ο 24χρονος άσος να έρθει σύντομα στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει έως το 2021 και να μεταβεί στο Κίελτσε, όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία της ομάδας.
  • Συγκλονιστικός ο 33χρονος Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ, Ούγκο Μιγκέλ Περέιρα δε Αλμέιδα, «ξετύλιξε» όλη την διαδρομή της καριέρας του, ξεκινώντας από τα 14 κιόλας χρόνια του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Tribuna Expresso.
  • Με 33 παίκτες στην αποστολή του αναχώρησε για το Χορστ της Ολλανδίας o ΠΑΟΚ, όπου για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα κάνει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου