Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μεξικό: 28 νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων στο Ακαπούλκο

 Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2017

Μάχες μεταξύ συμμοριών για την παραγωγή οπίου
Μεξικό: 28 νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων στο Ακαπούλκο
Τουλάχιστον 28 είναι οι νεκροί έπειτα από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε συμμορίες κρατουμένων στη φυλακή Λας Κρούσες στο Ακαπούλκο, στο Μεξικό.

Τα θύματα μαχαιρώθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ κάποια βρέθηκαν αποκεφαλισμένα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε χώρο υψίστης ασφαλείας και ο κυβερνήτης διέταξε σχετική έρευνα.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα, ενώ η έρευνα θα εστιάσει και στο προσωπικό της φυλακής. «Πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από τις σταθερές διαμάχες ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες» δήλωσε ο Ρομπέρτο Αλβάρεζ, εκπρόσωπος της κρατικής ασφάλειας.

Το Ακαπούλκο είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Γκερέρο, μιας από τις πιο βίαιες πολιτείες του Μεξικό και μεγάλο κέντρο παραγωγής ναρκωτικών.

Η φυλακή Λας Κρούσες θεωρείται ιδιαίτερα πολυπληθής, με πάνω από 2.000 κρατούμενους. Το Ακαπούλκο έχει εξελιχθεί σε μια άκρως βίαιη πόλη, αφού εγκληματικές συμμορίες μάχονται για την κυριαρχία σε παράνομες δραστηριότητες.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Μεξικό φέτος. Ο Μάιος, συγκεκριμένα, ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας στη χώρα από το 1997. Μάλιστα, από το Δεκέμβριο του 2006 έως το Μάιο του 2017, σημειώθηκαν 188.657 φόνοι, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου