Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 20 Ιουλίου, 2017

  • Ενημερωτικό δελτίο για το τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διαμονή σε ξενοδεοχειακό κατάλυμα ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο εξέδωσε, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής.
  • Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση έχει ξεσπάσει στην περιοχή Ξερόκαμπος της Σητείας στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική το βράδυ της Τετάρτης. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
  • Εκατοντάδες πολίτες και σύσσωμες οι τοπικές αρχές και φορείς της Καβάλας απέκλεισαν το απόγευμα για περισσότερα από τριάντα λεπτά τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Αγίου Σίλα, διαμαρτυρόμενοι ξανά ενάντια στην απόφαση που έχει ληφθεί για εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων. Οι αντιτιθέμενοι αναφέρουν πως πρόκειται για τον δεύτερο μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από τον πρώτο σταθμό που βρίσκεται στον κόμβο Μουσθένης του δήμου Παγγαίου.
  • Υπουργική τροπολογία με στόχο «τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη δασική νομοθεσία, την απλοποίηση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων» κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
  • Συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Κόσμος

  • Ο βραζιλιάνος δικαστής που καταδίκασε τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα σε ποινή εννέα ετών και έξι μηνών κάθειρξης για δωροληψία έδωσε στη συνέχεια εντολή να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να κατασχεθούν διάφορα περιουσιακά στοιχεία — κυρίως ακίνητα — του πρώην προέδρου της Βραζιλίας.
  • Όταν ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βουδαπέστη σε τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες των λεγόμενων χωρών του Βίζεγκραντ, οι πόρτες έκλεισαν και οι πέντε πολιτικοί έμειναν να συζητήσουν κάπως πιο ελεύθερα. Το μικρόφωνο όμως είχε μείνει ανοικτό, και ο Νετανιάχου είχε πολλά να πει -και εναντίον της ΕΕ αλλά και για ισραηλινές επιδρομές εναντίον ιρανικών φορτίων προς τη Χεζμπολάχ...
  • Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε εκ νέου τους γερουσιαστές του κόμματός του να διευθετήσουν τις διαφορές τους και να περάσουν ένα νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη πριν αποχωρήσουν από την Ουάσινγκτον για τη διακοπή των εργασιών του Κογκρέσου, τον Αύγουστο.
  • Μία εβδομάδα δίνει η Κομισιόν στην Πολωνία να σταματήσει τις νομοθετικές παρεμβάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, απειλώντας την με επιβολή ποινών αν μείνει στην πορεία που -για τους περισσότερους πλην της πολωνικής κυβέρνησης- ουσιαστικά θέτει τη Δικαιοσύνη υπό τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας. H Βαρσοβία προς το παρόν επιμένει, ενώ η Κομισιόν αφήνει ανοικτό ακόμη και την στέρηση δικαιώματος ψήφου στην Πολωνία.
  • Η νεαρή γυναίκα που ανακρίθηκε από τις σαουδαραβικές αρχές επειδή εμφανίστηκε σε σειρά βίντεο να κυκλοφορεί ντυμένη με μίνι φούστα σε έναν αρχαιολογικό χώρο αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Οικονομία

  • Η Αθήνα φέρεται, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, να έχει αναθέσει σε έξι τράπεζες του εξωτερικού να διοργανώσουν την επιστροφή στις αγορές με έκδοση ομολόγων. Η πηγή ανέφερε πως η έκδοση ενδέχεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά ακόμη τίποτε δεν βέβαιο καθώς η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση των πιστωτών.
  • Μνημόνιο συνεργασίας για την προώθηση του Κάθετου Διαδρόμου φυσικού αερίου, από την Ελλάδα έως την Ουγγαρία και την Ουκρανία υπεγράφη την Τετάρτη στο Βουκουρέστι. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα αμφίδρομης μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ελλάδα έως την Ουγγαρία και την Ουκρανία.
  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 850 μονάδων και με τον τζίρο να κινείται σε μέτρια επίπεδα.
  • Την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελματιών από την αγορά τερματικού αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα, ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και την αναπληρωτή υπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας.
  • Την δυνατότητα να δηλώνεται ως ακατάσχετος ο λογαριασμός πληρωμών που τυχόν έχουν οι φορολογούμενοι στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλος 1-1 έληξε ο φιλικός αγώνας του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα «αποκαλυπτήρια» του πρωταθλητή Ελλάδας ενώπιον του κοινού του για την εφετινή περίοδο. Μία εβδομάδα πριν από την πρώτη συνάντηση με την Παρτιζάν Βελιγραδίου για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, η αρκαδική ομάδα ήταν ο ιδανικός αντίπαλος για την πρόβα τζενεράλε κι έδειξε τις αδυναμίες των «ερυθρόλευκων», τις οποίες ο Μπεσνίκ Χάσι καλείται να διορθώσει ως το πρώτο παιχνίδι με τους Σέρβους.
  • Στο φιλικό αγώνα που αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε πριν από τους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Champions League, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 της Γάνδης στο ΟΑΚΑ. Απέναντι σε έναν αντίπαλο αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό, η Ένωση έδειξε αδυναμίες ενόψει των επικείμενων συναντήσεων με τους Μοσχοβίτες και είναι βέβαιο ότι ο Χιμένεθ προβληματίστηκε.
  • Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στο 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με δύο νίκες επί της Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Μετά το ΓΣΠ οι πρωταθλητές Κύπρου νίκησαν κι εκτός έδρας, επίσης 1-0, και τώρα θα βρουν μπροστά τους τη ρουμανική Βιτορούλ. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε στο 40ό λεπτό με πέναλτι ο Ντε Καμάργκο.
  • Καμία πρόθεση να κάνει πίσω στη διαπραγμάτευση με τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος για τα τηλεοπτικά και τη μείωση κατά 18% στο σχετικό συμβόλαιο δεν δείχνει η Nova. Η συνδρομητική πλατφόρμα παραμένει αμετακίνητη στο αίτημά της, την ώρα που οι άνθρωποί της φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα το να δοθεί στους συλλόγους μέρος του ποσού που είχε παρακρατηθεί πέρυσι από τις ρήτρες, εξαιτίας της αναβολής κάποιων αγωνιστικών.
  • Τη δική τους… επανάσταση κάνουν οι 12 «μικρομεσαίες» ομάδες της Σούπερ Λιγκ, καθώς μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους, αποφάσισαν να πιέσουν τους τέσσερις μεγάλους (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) να επωμιστούν τη μείωση των εσόδων που πρότεινε η NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μετέφερε τις θέσεις και τις αποφάσεις των «12» που ουσιαστικά πέταξαν το… μπαλάκι «μεγάλους» καλώντας τους να βάλουν «πλάτη» για να κλείσει η συμφωνία με τη συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου