Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών στην οικία Τατάνη



Θα είμαστε κι εμείς εκεί

Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία  Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στις 21:00 το βράδυ, στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα.
Μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε η περσινή πρώτη διοργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή των Ηλείων ομογενών οι οποίοι κατέκλυσαν τον πανέμορφο χώρο, για φέτος οι προσδοκίες όλων είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του Τατάνειο δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού πρόκειται για την ιστορική οικεία της οικογενείας του Πέτρου Τατάνη, του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ».
Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς θα έχον την χαρά να απολαύσουν εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.
Μαζί τους θα συμπράξουν στο βιολί η Αλεξάνδρα Συλαϊδή και στην ερμηνεία η Στεφανία Συλαϊδή. Επίσης, από την Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ» θα πραγματοποιηθεί μια αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες από την μετανάστευση των Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάζουν όλες τις μεταναστευτικές περιόδους από τον 16 αιώνα έως και τις μέρες μας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με πλούσιο μπουφέ που θα ετοιμάσουν εθελοντικά για την περίσταση τα μέλη του κοινωφελούς σωματείου για την προαγωγή του πολιτισμού & του τουρισμού Δήμου Ήλιδας «ΠΥΡΡΩΝ ο ΗΛΕΙΟΣ».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου