Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 19 Ιουλίου, 2017

Την ώρα που προσέγγιζε την Ρόδο το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας και την ηγεσία του Στρατού χειριστές τουρκικών ραντάρ προειδοποίησαν ότι... παραβιάζει τουρκικό εναέριο χώρο.
  • Την πεποίθησή του ότι μία φερέγγυα κυβέρνηση οποία θα αγκαλιάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί να πετύχει μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Γύθειο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Νομό Λακωνίας.
  • Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος πραγματοπoίησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη συλλογικοτήτων και αλληλέγγυοι μετά την απόρριψη του αιτήματος για την αποφυλάκιση της Ηριάννας. Επεισόδια μικρής έκτασης στα Εξάρχεια μετά την πορεία. Aντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
  • «Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τη Δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα κρίνονται αλλά θα γίνονται σεβαστές, είτε διαφωνούμε είτε όχι».
  • Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η μαραθώνια κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.
  • Υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθούν τα προς κατάθεση νομοσχέδια. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής. Την Τρίτη συνεδρίασε επί τέσσερις ώρες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Το όγδοο πρόσωπο που παρέστη, τον Ιούνιο του 2016, στην επίμαχη συνάντηση μεταξύ του μεγαλύτερου υιού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσίδας δικηγόρου ήταν ο αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus International Ίκε Καβελάτζε, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από τον συνήγορό του.
  • «Φυλακή, κόλαση, στρατόπεδο συγκέντρωσης»: Σε τέτοιους τόνους περιγράφουν θύματα την σωματική κακοποίηση -αλλά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σεξουαλική κακοποίηση- που υποστηρίζουν πως ήταν «νόμος» στην περίφημη εκκλησιαστική χορωδία του Ρέγκενσμπουργκ. Έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα υποστηρίζει πως σε διάστημα δεκαετιών, από το '45 μεχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, 547 αγόρια είχαν πέσει θύματα κακοποίησης.
  • Νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης -έστω κι αν προηγουμένως οι ΗΠΑ αναγνώρισαν εκ νέου, διά στόματος Τραμπ, πως το Ιράν τηρεί τη συμφωνία για τα πυρηνικά. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να θεωρούν το Ιράν τη «σοβαρότερη απειλή» στην περιοχή, εξαιτίας της «γενικότερης» στάσης του.
  • Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
  • Οι Σαουδάραβες του Διαδικτύου διαφωνούν τις τελευταίες ώρες για ένα σύντομο βιντεάκι που δείχνει μία ντόπια -η οποία παρουσιάζεται ως μοντέλο εν ονόματι «Χουλούντ»- να κάνει βόλτα στα άδεια στενά ενός αρχαίου οικισμού στην έρημο. Το πρόβλημα: Φοράει μίνι και κοντό αμάνικο μπλουζάκι. Η θρησκευτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «επιλαμβάνεται» του ζητήματος.

Οικονομία

  • Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν ράλι στα προ της κρίσης επίπεδα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία και τις προοπτικές επιστροφής της χώρας στις αγορές, αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, με τίτλο «Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων ακόμη και την επόμενη εβδομάδα».
  • Επεκτείνεται η υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σύναψης δημοσίων συμβάσεων του Ν.4412/2016, με εκτιμώμενη αξία ανώτερη των 60.000 ευρώ, από 25.7.2017 ή 20.10.2017 (κατά τα οριζόμενα ανάλογα με το είδος όλων των δημοσίων συμβάσεων) σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης.
  • Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρώπης σταδιακά αποκτά ορμή και το Βερολίνο είναι έτοιμο να συναινέσει στην εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης εφόσον οι κίνδυνοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από πολιτικές αποφάσεις παραμείνουν στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε επιστολή του προς τα μέλη της Μπούντεσταγκ.
  • Κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Εργασίας, ασκεί η ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της, ότι «με επικοινωνιακά τερτίπια και παρουσιάζοντας μία εικόνα για την αγορά εργασίας, που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο».
  • Η συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς συζητήθηκε σε σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Αθλητισμός

  • Στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ προσέφυγε ο «παροπλισμένος» Γερμανός αμυντικός του Παναθηναϊκού Γενς Βέμερ, με αίτημα να μείνει ελεύθερος και να του επιδικαστεί ποσό 550.000 ευρώ. Το ποσό αφορά τα χρήματα που του οφείλονται και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ο Βέμερ κατέθεσε προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της Ομοσπονδίας. Στο ποσό που διεκδικεί έχει επίσης συμπεριλάβει πριμ και διάφορες παροχές, όπως π.χ. το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί και το ενοίκιο.
  • Τη δική του απάντηση στις φήμες περί αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, έδωσε ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός μέσος μπορεί να βρίσκεται… με το ένα πόδι στην έξοδο, ωστόσο, ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει. Το τελευταίο διάστημα έρχονται ειδήσεις και από διεθνή ΜΜΕ που αναφέρουν πως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής βρίσκεται κοντά συμφωνία με ομάδες, όμως ο ίδιος αποφάσισε να τις διαψεύσει δείχνοντας και την ενόχλησή του για όσα γράφονται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στα social media.
  • Η Μπαρτσελόνα κλείνει τη σεζόν 2016-17 με αύξηση των εσόδων κατά 13 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό (695.000.000 ευρώ), φτάνοντας συνολικά τα 708.000.000 ευρώ! Μία αύξηση της τάξης του 4,3%. Παρόλο που δεν είχε μια λαμπρή σεζόν μέσα στο γήπεδο, έχοντας κερδίσει μόνο το Copa del Rey, η Μπαρτσελόνα έχει επιτύχει έσοδα ρεκόρ, βοηθώντας την έτσι να κλείσει το έτος με καθαρό κέρδος 18 εκατομμύρια ευρώ μετά από φόρους.
  • Ευρεία σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια και τα μέτρα που απαιτούνται για την πάταξη της γηπεδικής βίας εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν σε όλα τα σπορ, πραγματοποιείται στο Υπουργείο Αθλητισμού, παρουσία του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών, αλλά και ειδικών αξιωματούχων της UEFA.
  • Ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από το σκάνδαλο μεγατόνων που είχε ξεσπάσει σε FIFA και UEFA με αποκορύφωμα την απομάκρυνση των Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί από τους αντίστοιχους προεδρικούς θώκους, το πρωί της Τρίτης αποκαλύφθηκε άλλη μια υπόθεση διαφθοράς! Συγκεκριμένα, συνελήφθη αντιπρόεδρος της FIFA και «ισχυρός» άνδρας του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ με την κατηγορία για συμμετοχή σε οικονομική διαφθορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου