Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 17 - 7 - 17

  • Κλοπή με λεία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ διαπράχθηκε προ τριών ημερών στην Μύκονο. Η  κλοπή σημειώθηκε σε ενοικιαζόμενη βίλα στην περιοχή Πουλί της του νησιού όπου διέμενε μία επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα που ασχολείτο με επενδύσεις σε ακίνητα.
  • Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα, το πρωί στις 10, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε όλα τα υπουργεία.
  • «Οι νέες σημερινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα να υπάρξει εξεταστική επιτροπή που θα φέρει στο φως όλη την αλήθεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μεταβεί, τελικώς, αύριο Δευτέρα στην Ικαρία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  • Αρκετές κλήσεις για πλημμυρισμένα φρεάτια σε δρόμους της Λάρισας δέχθηκαν η Πυροσβεστική Τπηρεσία αλλά και η δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΛ λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ αρκετοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει.

Κόσμος

  • Τη μνήμη των 13.000 και πλέον γάλλων Εβραίων που συνελήφθησαν και στάλθηκαν μαζικά σε ναζιστικά στρατόπεδα κατά την «επιδρομή του Βελοντρόμ» το 1942 τίμησε στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μαζί, για πρώτη φορά, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Μακρόν επανέλαβε, όπως είχαν κάνει και προκάτοχοί του, την γαλλική ευθύνη για το έγκλημα -και το μόνο αμφιλεγόμενο ήταν η ίδια η παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις.
  • Περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών σχεδόν 100.000 άμαχοι, σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς παρουσίασε στο Βερολίνο θέσεις που συμπληρώνουν το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος του το οποίο αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.
  • Οι περισσότεροι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης είναι πεπεισμένοι για την ανάγκη να υπάρξουν μεταβατικές συμφωνίες για να περιοριστεί η αναστάτωση που θα προκληθεί από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ. Υπέρ ενδεχόμενης μεταβατικής περιόδου τάχθηκε από την πλευρά του και ο υπουργός Εμπορίου, Λίαμ Φοξ.
  • Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι σημειώθηκε «τρομοκρατική έκρηξη» βόρεια της Λαττάκειας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, και έκανε λόγο για θύματα.

Οικονομία

  • Περιορισμένη η κίνηση την Κυριακή στα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις εκπτώσεις. Τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις, οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν απεργία και συγκεντρώσεις-μπλόκα έξω από αλυσίδες πολυεθνικών.
  • «Εντός του έτους θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί» δήλωσε από το Αίγιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι το κρασί αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.
  • Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας.
  • Ανοιχτά είναι τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.
  • Με πιθανότερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ή την Τρίτη 18 Ιουλίου η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την έξοδο στις αγορές, αν και ακόμη κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Αθλητισμός

  • Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για πρώτη φορά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και σχολίασε τις φήμες πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινήθηκε για την επιστροφή του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο «Ολντ Τράφορντ». Ο διάσημος τεχνικός από το Λος Αντζελες, όπου η αγγλική ομάδα βρίσκεται σε περιοδεία, τόνισε πως «η απόκτηση του Ρονάλντο ήταν μια απίθανη αποστολή»
  • Τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του έχει έτοιμη ο Λεβαδειακός, καθώς συμφώνησε με τον Μπραντάο, ο οποίος θα αγωνίζεται με την φανέλα του στη Σούπερ Λίγκα τη νέα σεζόν. Ο 37χρονος, πλέον, Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, όπου συμφώνησε οριστικά με τους ανθρώπους του συλλόγου και άμεσα θα ταξιδέψει για Καρπενήσι, προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας.
  • Στο πιο δυνατό φιλικό τεστ του επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ έχασε με 4-2 από τον Άγιαξ, έχοντας θετική εικόνα επιθετικά, αλλά με αρνητική αμυντικά, με τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς να δοκιμάζει δύο διαφορετικά συστήματα. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του τερματοφύλακα Ρέι, ο οποίος είχε και μία με απόκρουση σε πέναλτι του Χούντελααρ.
  • Με νίκη ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών αγώνων της στην Πολωνία, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας της η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της ισραηλινής Μπνέι Σακχνίν και την Κυριακή επιστρέφει στην Αθήνα, μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία για τις συναντήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου