Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 16 Ιουλίου, 2017

Θέμα μερικών ωρών είναι να κατέβει το τρυπάνι του West Capella στο κοίτασμα Ονησίφορος του τεμαχίου 11 και η Άγκυρα αντιδρά εξαγγέλλοντας αντίστοιχες έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ. «Η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ...
  • Τέσσερις σφαίρες, στο κεφάλι και στην ωμοπλάτη, φέρει σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός λίγο μετά το μεσημέρι μέσα στο αυτοκίνητο του στον Γέρακα. Το θύμα πυροβολήθηκε στην θέση του οδηγού, απο πίσω, πιθανόν με περίστροφο γιατι δεν βρέθηκαν κάλυκες.
  • Ανεκτέλεστα παρέμειναν την Παρασκευή και το Σάββατο τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», αφού δεν μπόρεσε να εφοδιαστεί από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων και τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, με τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και ασφάλειας, καθώς οι προγραμματισμένες εργασίες που έγιναν στο πλοίο την περασμένη εβδομάδα καθυστέρησαν.
  • Απόλυτα σίγουρος για την ορθή στρατηγική που ακολούθησε στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Εξηγεί, παράλληλα, στο Βήμα της Κυριακής ότι ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε δημιουργήσει εσφαλμένη αντίληψη για τις επιθυμίες της Τουρκίας στην ασφάλεια και στις εγγυήσεις εξαιτίας των ασαφών τοποθετήσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
  • «Ένα καλό μέλλον για την Τουρκία, ως δημοκρατικό και κοσμικό κράτος, στο δρόμο που χάραξε ο Κεμάλ Ατατούρκ» ευχήθηκε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
  • Η τουρκική φρεγάτα Ίμβρος (Gökçeada) πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιπλέον αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει. Με βάση τον προγραμματισμό συνεχίζονται οι εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κόσμος

  • Οικονομικό «πέναλτι» στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες και πρόσθετη στήριξη στις συνεπείς χώρες, ζητά ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD και υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους σε ολόκληρη την Τουρκία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016. Στην Κωνσταντινούπολη, δεκάδες χιλιάδες άτομα, στην πλειονότητά τους υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατέκλυσαν τους δρόμους, κρατώντας τουρκικές σημαίες αλλά και φωτογραφίες των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
  • Οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της Δημοκρατίας στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ με αφορμή την πρώτη επέτειο από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
  • Με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί την Πέμπτη στο Παρίσι ο αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.
  • Τυπικά, η απαγόρευση της επίσκεψης γερμανών βουλευτών την προσεχή Δευτέρα στη νατοϊκή αεροπορική βάση του Ικονίου είναι διατυπωμένη ως παράκληση: σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Άγκυρα ζητά αναβολή της επίσκεψης, επικαλούμενη την κατάσταση που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις.

Οικονομία

  • «Εντός του έτους θα καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί» δήλωσε από το Αίγιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι το κρασί αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ελληνικών εξαγωγών.
  • Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας.
  • Ανοιχτά θα είναι αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.
  • Με πιθανότερες ημερομηνίες τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ή την Τρίτη 18 Ιουλίου η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την έξοδο στις αγορές, αν και ακόμη κρατά κλειστά τα χαρτιά της.
  • Παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, αντί για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου που προέβλεπε η τρέχουσα προθεσμία.

Αθλητισμός

  • Στο πιο δυνατό φιλικό τεστ του επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ έχασε με 4-2 από τον Άγιαξ, έχοντας θετική εικόνα επιθετικά, αλλά με αρνητική αμυντικά, με τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς να δοκιμάζει δύο διαφορετικά συστήματα. Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του τερματοφύλακα Ρέι, ο οποίος είχε και μία με απόκρουση σε πέναλτι του Χούντελααρ.
  • Με νίκη ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών αγώνων της στην Πολωνία, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας της η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 2-0 της ισραηλινής Μπνέι Σακχνίν και την Κυριακή επιστρέφει στην Αθήνα, μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία για τις συναντήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.
  • Η Λόκερεν ήταν η μοναδική ομάδα απέναντι στην οποία ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να σκοράρει, άρα και να νικήσει, στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας που έδωσε στο Βέλγιο. Μετά το 6-0 επί της Μαλίν και το 2-0 απέναντι στην Αλκμάαρ, ο πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο παιχνίδι με το οποίο ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του.
  • Ο Ορέστης Καρνέζης, βρίσκεται σύμφωνα με τους Ιταλούς, ένα βήμα από τη Νάπολι. Ο 32χρονος Ελληνας τερματοφύλακας της Ουντινέζε, αποτελεί την πρώτη επιλογή του Μαουρίτσιο Σάρι, για να πλαισιώσει τον Πέπε Ρέινα. Η μετακίνηση θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ συν μπόνους.
  • Ο Λουτσιάνο Νέβες έφθασε τα ξημερώματα στην Αθήνα και είναι έτοιμος να κάνει μεγάλα πράγματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός αναμένεται να περάσει τα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Λουτσιάνο ντα Ρότσα Νέβες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, κατά την άφιξή του, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Βλέπω κόσμο που ήρθε να με υποδεχτεί και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με παγκόσμια ιστορία και ελπίζω κι εγώ να γίνω μέρος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου