Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2017

  • «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. «Αποτίω», πρόσθεσε, «φόρο τιμής σε αυτούς τους Έλληνες που κανένας δεν ξέρει, στους φτωχούς της κοινωνίας, που αυτοί πληρώνουν το τίμημα, το αντίτιμο.
  • Την πεποίθησή του ότι η χάραξη μιας μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Κέντρο Γης» στο Ίλιον, σε συνάντηση με πολίτες και οργανώσεις με θέμα το περιβάλλον και την περιβαλλοντική πολιτική.
  • Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών, στο 39ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (Οινόφυτα). Δύο τραυματίες διακομίστηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.
  • Δύο πλοία και ένα υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλησαν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα ενός γαλλικού πλωτού γεωτρύπανου στα ανοικτά της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο. Προηγουμένως, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε απειλήσει με «μέτρα» εναντίον των «μονομερών», όπως τις χαρακτήρισε ξανά, κινήσεων της Λευκωσίας.
  • Αλλαγές από τη νέα χρονιά στη εισαγωγή φοιτητών στα παιδαγωγικά τμήματα, θα φέρει διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πριν το κλείσιμό της τον Αύγουστο.

Κόσμος

  • Η γαλλική δικαιοσύνη απαγόρευσε «κάθε νέα δημοσίευση» των δύο φωτογραφιών από την πολύνεκρη επίθεση της 14ης Ιουλίου 2016 στη Νίκαια, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Paris Match, όμως δεν διέταξε την απόσυρση του συγκεκριμένου τεύχους.
  • Οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στην Ιταλία είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων στην Καλαβρία, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον 1.000 φορές εντός της ημέρας σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και απηύθυναν πρόκληση προς τις συμμαχικές δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους να διασφαλίσουν ότι η Μοσούλη θα παραμείνει απελευθερωμένη από τους τζιχαντιστές.
  • Οι Σεϋχέλλες ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν δύο συντρίμμια που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από αεροσκάφος και ήδη ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή τη Μαλαισία, η πτήση MH370 της οποίας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014 με 239 επιβάτες και πλήρωμα.
  • Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναλαμβάνει και πάλι δράση προς όφελος του Δημοκρατικού κόμματος: αναμένεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο σε μια ιδιωτική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα του.

Οικονομία

  • Εγκύκλιο με αναλυτικές διευκρινίσεις προς τους ελεγκτές για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες θα επιβάλλεται λουκέτο ή πρόστιμα, εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Λουκέτο από 48 ώρες έως και για έναν μήνα σε επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις ή παρεμποδίζουν με κάθε τρόπο τον έλεγχο. Στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται λουκέτο, όπως πχ σε ιατρεία, κλινικές, γηροκομεία, οι ελεγκτές επιβάλλουν πρόστιμα από 1.000-5.000 ευρώ. Όλη η εγκύκλιος.
  • Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψε την απόφαση με την οποία θα καταβάλλεται προμήθεια για καταβολή φόρων με μετρητά στις τράπεζες. Ποιοι εξαιρούνται και υπό ποιες προϋποθέσεις.
  • «Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές χρειάζεται να γίνει με τρόπο και συνθήκες τέτοιες οι οποίες υποθάλπουν μια διατηρησιμότητα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας της Εθνικής με τρία ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, «Δηλαδή δεν μπορεί να είναι ένα μοναδικό σημείο και μετά να αλλάξουν οι συνθήκες και να πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή».
  • Την ίδρυση νέου φορέα, ο οποίος θα είναι οργανωμένος στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (που διασυνδέει on line όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους) και θα εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες χορήγησης επιδομάτων, ώστε να δίνονται σε μία μέρα, προανήγγειλε η Θεανώ Φωτίου. Επανέλαβε ότι δεν θα κοπούν επιδόματα.
  • Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμήσουν ότι πρέπει να δοθεί νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις «θα την υπογράψω» δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου. Ωστόσο, το παράθυρο που άνοιξε για παράταση της προθεσμίας, που λήγει 17 Ιουλίου, είναι μικρό καθώς όπως πρόσθεσε είναι πολύ μικρός ο αριθμός των δηλώσεων που αναμένονται και οι αρμόδιες Αρχές διαβεβαιώνουν ότι το σύστημα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Αθλητισμός

  • Εντυπωσιακός ήταν ο Πανιώνιος στο πρώτο του Ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 9,5 χρόνια. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 2-0 της Γκόριτσα στον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου του Europa League κι έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γεσίλ που σημείωσε και τα δύο γκολ (13’, 47’) και κέρδισε και την αποβολή του Κάβτσιτς.
  • Την 5η αγωνιστική θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν στη Super League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων όμως των θυρών λόγω τιμωρίας, τον Ολυμπιακό. Η «Ενωση» έχει να εκτίσει ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου και αυτό θα είναι το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι της στο πρωτάθλημα (εκτός κι αν προλάβει να εκτίσει κάποια αγωνιστική στο κύπελλο, ενδεχόμενο που είναι απίθανο αν διατηρηθεί το περσινό σύστημα διεξαγωγής).
  • Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό και εξαφάνισε την ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβάλλει στους «ερυθρόλευκους» ο αθλητικός δικαστής της Super League, για τον αγώνα με τον Πλατανιά.
  • Τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής, την οποία θα συνθέσουν εκπρόσωποι των τεσσάρων «μεγάλων» κι άλλης μιας ΠΑΕ, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη Nova, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Super League

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου