Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 11 Ιουλίου, 2017

  • Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα ενημερώσει την Τρίτη την Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα. Σε εποικοδομητικό κλίμα συνεδρίασε τη Δευτέρα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
  • Έναν Oδικό Xάρτη δράσης με συστάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν και διαμένουν στην Ευρώπη χωρίς τους γονείς τους, ή κάποιον άλλο κηδεμόνα, δημοσίευσαν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η UNICEF και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC).
  • O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της οποίας «οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν τους διαρκείς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες» όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
  • Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας τη Δευτέρα σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ανέπτυξε το ιστορικό της Διάσκεψης για το Κυπριακό, εστιάζοντας στην υποβολή της πρότασής του στις 5 Ιουλίου για τη διακυβέρνηση, με στόχο την αποτροπή του διαφαινόμενου ναυαγίου λόγω της εμμονής της τουρκικής πλευράς στις αξιώσεις της.
  • Η κατάσταση στο Λαγανά Ζακύνθου και στον Κάβο της Κέρκυρας είναι άσχημη ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Κόσμος

  • Οι ημέρες του Ισλαμικού Κράτους «είναι μετρημένες» έκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγχαίροντας τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις και την εκδίωξη των τζιχαντιστών.
  • «Βάπτισμα του πυρός» για τη νέα Εθνοσυνέλευση γίνεται η συζήτηση που ξεκινάει για το σχέδιο νόμου που θα εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να νομοθετεί με διατάγματα -και αναμένεται να εφαρμοστεί με αλλαγές στα εργασιακά. Το κείμενο του Εξουσιοδοτικού νόμου δίνει το περίγραμμα της εφαρμογής, χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ληφθούν με τα διατάγματα.
  • Συζητήσεις για να καταρτιστεί οδικός χάρτης με τελικό στόχο την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν το Κίεβο και η Συμμαχία, όπως ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, λέγοντας πως η χώρα σκοπεύει να έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να πληροί τους όρους μέχρι το 2020. Η Ρωσία αντέδρασε, λέγοντας ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας «δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη».
  • Για συναντήσεις με τις ηγεσίες της περιοχής πηγαίνει στον Αραβικό Κόλπο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, στοχεύοντας σε υπέρβαση στην σφοδρή διπλωματική κρίση που έχει αποκλείσει το Κατάρ. Η αμερικανική αντιπροσωπεία θεωρεί «τελειωμένους» τους όρους που είχαν προηγουμένως θέσει οι αραβικές χώρες στο τελεσίγραφό τους προς το εμιράτο -και οι ΗΠΑ, θέλοντας να αποφύγουν επιπτώσεις στη λειτουργία της βάσης τους αλλά και ενίσχυση του Ιράν, ζητούν λύση.
  • Με δημόσια παρέμβασή τους, ο αντιπρόσωπος της Ευρωβουλής στις συζήτησεις για το Brexit Γκι Φερχόφστατ και οι αρχηγοί κοινοβουλευτικών ομάδων στο Στρασβούργο προειδοποιούν το Λονδίνο να βελτιώσει την πρότασή του για το καθεστώς που θα ισχυεί για υπηκόους χωρών των ΕΕ -ειδάλλως, απειλούν με βέτο στη συμφωνία. Η ευρωπαϊκή πλευρά εμφανίζεται επίσης αρνητική σε παράταση της διετούς προθεσμίας για τις συνομιλίες.

Οικονομία

  • Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, παρά την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που ορίζει σε ποιες περιοχές της χώρας απελευθερώνεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές στο διάστημα Μαΐου-Οκτωβρίου.
  • Εγκύκλιο στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς και τα τρία είδη ευθύνης που φέρουν οι υπάλληλοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή της πειθαρχικής ή διοικητικής, της ποινικής και της αστικής εξέδωσε η Αρχή.
  • Την άποψη ότι είναι «καλή στιγμή» προκειμένου η Ελλάδα να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την επιστροφή στις αγορές εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup.
  • Η υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι πολλές από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένης και της Λίστας Λαγκάρντ, δεν εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις παραγραφής,
  • Με σταθερό αλλά αργό ρυθμό ανακόπτονται από το 2014 οι αρνητικές εξελίξεις στο δίπτυχο απασχόλησης - ανεργίας. Όπως διαπιστώνει μελέτη της Icap Group, η τάση ανάκαμψης της απασχόλησης συνεχίστηκε και το 2016, το πλήθος των ανέργων μειώθηκε κατά 6,7% με συνέπεια το ποσοστό ανεργίας να περιοριστεί σε 23,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2017 (από 24,9% στις αρχές του 2016), ωστόσο «η ανεργία παραμένει ανεπίτρεπτα πολύ υψηλή».

Αθλητισμός

  • Γενική συνέλευση και διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε η Super League για την Πέμπτη 13 Ιουλίου, με βασικά θέματα τη συνεργασία με τη Forthnet και την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων.
  • Και επισήμως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο Ρομέλου Λουμάκου. Ο Βέλγος επιθετικός θα καλύψει το κενό που άφησε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με την Μάντσεστερ να δίνει στην Έβερτον το ποσό των 85 εκατ. λιρών και τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο 5+1 ετών.
  • Έφθασε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενος από την Αργεντινή, μέσω Αθηνών ο Ροντρίγκο Ρέι, τον οποίο περίμεναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος Αργεντινός γκολκίπερ, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, δήλωσε χαρούμενος για την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.
  • Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας, στην οποία υπεβλήθη ο Ογκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ της ΑΕΚ τραυματίσθηκε στον φιλικό αγώνα με την Καρπάτι Λβιβ και, όπως φάνηκε από την εξειδικευμένη εξέταση, έχει υποστεί κάκωση άκρου ποδός.
  • Τελικά ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που θα αγωνίζεται στην Super League την επόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς το Διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Ηρακλή (με ψήφους 5-0) με αποτέλεσμα να ανατραπεί η απόφαση της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου