Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 2017

  • Τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) θα ενημερώσει αναλυτικά στις 5.00 το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.
  • Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά εργοστάσιο κατασκευής στρωμάτων στην βιομηχανική περιοχή της Τυλίσου. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο εσωτερικό του εργοστασίου.
  • Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή κυρά Ελένη Υμηττού 38χρονος αστυνομικός που είχε εξαφανιστεί από τις 25 Απριλίου από το σπίτι του στην Καισαριανή. Δίπλα στη σορό, η οποία εντοπίστηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, βρέθηκε και το υπηρεσιακό του όπλο.
  • Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης σε γνωμοδότησή του, υπογραμμίζει ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από νόμιμη άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πειθαρχική διαδικασία κατά υπαλλήλων.
  • Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων στη Βρετανία μετά το Brexit βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με εκπροσώπους ελληνικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το Brexit και τη διασφάλιση των Ελλήνων που ζουν, εργάζονται και επιχειρούν στη Βρετανία, όπως και των φοιτητών που σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Κόσμος

  • Στην G20 του Αμβούργου, οι ηγέτες έφτασαν μόνο στον ελάχιστο δυνατό βαθμό συμβιβασμού σε εμπόριο και κλίμα ενώ τους χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης επισκιάζουν οι εικόνες εμπόλεμης ζώνης από τα επεισόδια στο περιθώριο των συγκεντρώσεων. Αστυνομία και δημοτική αρχή βρίσκονται στο στόχαστρο, την ώρα που το κίνημα ειρηνικών και πολύχρωμων διαδηλώσεων κινδυνεύει να πληγεί επειδή όλοι κοιτούν τους βανδαλισμούς.
  • Νέες επικρίσεις για το τι συμβαίνει στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου έχει προκαλέσει η στάση της Ιβάνκα Τραμπ, κόρης και -κυρίως- συμβούλου του αμερικανού προέδρου, στην G20, η οποία φωτογραφήθηκε μαζί με τους ηγέτες και κάθισε, χωρίς να μιλήσει, στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης.
  • Στην κορύφωση της Πορείας Δικαιοσύνης που διοργανώνει η τουρκική αντιπολίτευση, δεκάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στην Κωνσταντινούπολη με σημαίες και πλακάτ εναντίον του τούρκου προέδρου. H Πορεία, έναν χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, γίνεται από τον αρχηγό του κεμαλικού CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως αντίδραση σε φυλάκιση συνεργάτη του.
  • Η Γερμανία ξεκίνησε την Κυριακή να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της τουρκική αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει την είσοδο γερμανών βουλευτών στη βάση.
  • Ανασυντάσσονται τα μέτωπα στην ουκρανική κρίση, με τη διεθνή διπλωματία να προετοιμάζει νέο στάδιο διαβουλεύσεων καθώς η εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας είναι σχεδόν στάσιμη. Επισκεπτόμενος το Κίεβο, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον έριξε το μπαλάκι στη Ρωσία, λέγοντας πως εκείνη πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Στο στάδιο του σχεδιασμού τηλεφωνικές συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας, Γερμανίας και Γαλλίας.

Οικονομία

  • Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου. Το λιανικό εμπόριο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ελπίζει σε αύξηση του κύκλου εργασιών κοντά στο 5%.
  • «Καμπάνες» για μη έκδοση αποδείξεων έριξαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΑΕ) σε εταιρίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μύκονο και στη Νάξο. Στο πρώτο νησί εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων δωματίων για τα οποία δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, ενώ στη Νάξο 120 περιπτώσεις.
  • Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων επιβλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ και εστιατόρια από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
  • Οι Κινέζοι τουρίστες εξελίσσονται στην κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για τον παγκόσμιο τουρισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, καθώς βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως για τα ποσά που ξοδεύουν στους τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν.
  • Σε κατασχέσεις καταθέσεων ακόμη και για 100 ευρώ προχωρεί η Εφορία προκειμένου να εισπράξει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί προκειμένου να μειωθεί ο δυσθεώρητος όγκος ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνά αυτήν τη στιγμή τα 95,18 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 την πολωνική Κορόνα Κιέλτσε στο φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο συγκροτημάτων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
  • Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Ο 28χρονος Βέλγος διεθνής μέσος αποτελούσε διακαή πόθο του προπονητή των «ερυθρόλευκων», Μπέσνικ Χάσι, και από την στιγμή που «ναυάγησε» η μεταγραφή του στην Κράσνονταρ, οι Πειραιώτες κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.
  • O Μαρίνος Ουζουνίδης επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Λουτσιάνο Νέβες, του Βραζιλιάνου επιθετικού, μόλις ουσιαστικά διευθετηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα με την Κορίνθιανς.
  • Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών της Βάσκο Ντα Γκάμα και δυνάμεων της αστυνομίας, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 27χρονου, ξέσπασαν κατά την διάρκεια και συνεχίσθηκαν μετά το τέλος του ντέρμπι με την Φλαμένγκο για το πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου