Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

H Fed αύξησε τα επιτόκια της – Μπορεί να ακριβύνει ο δανεισμός


Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017



Η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν. AP Photo/Susan Walsh
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP). Η Federal Reserve αύξησε τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά της για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες, παρέχοντας έτσι μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης σε μία οικονομία που αναπτύσσεται μεν αργά, αλλά δείχνει αντοχές, επεσήμανε το Associated Press.
Επίσης, η Fed ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει σταδιακά την προσπάθεια ισοσκέλισης του ισολογισμού της, σε σχέση με τα την παρακράτηση ομολόγων αργότερα φέτος, κάτι που μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων της.
Η αύξηση στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κατά 0,25%, από το 1% στο χαμηλό ακόμη 1,25%, μπορεί να έχει αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, αλλά καλύτερες αποδόσεις για όσους αποταμιεύουν.
H ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ επιλέγει να αυξήσει τα επιτόκια και πάλι παρά την οικονομική επιβράδυνση για το 2017, η οποία η Fed προβλέπει ότι θα αποδειχθεί προσωρινή. Εξάλλου, εκτιμά πως θα προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων φέτος, όπως και στις προηγούμενες προβλέψεις της. Δεν υπήρξαν πάντως στοιχεία για το πότε αυτή θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου