Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

H Fed αύξησε τα επιτόκια της – Μπορεί να ακριβύνει ο δανεισμός


Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017Η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν. AP Photo/Susan Walsh
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP). Η Federal Reserve αύξησε τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά της για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες, παρέχοντας έτσι μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης σε μία οικονομία που αναπτύσσεται μεν αργά, αλλά δείχνει αντοχές, επεσήμανε το Associated Press.
Επίσης, η Fed ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει σταδιακά την προσπάθεια ισοσκέλισης του ισολογισμού της, σε σχέση με τα την παρακράτηση ομολόγων αργότερα φέτος, κάτι που μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων της.
Η αύξηση στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κατά 0,25%, από το 1% στο χαμηλό ακόμη 1,25%, μπορεί να έχει αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, αλλά καλύτερες αποδόσεις για όσους αποταμιεύουν.
H ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ επιλέγει να αυξήσει τα επιτόκια και πάλι παρά την οικονομική επιβράδυνση για το 2017, η οποία η Fed προβλέπει ότι θα αποδειχθεί προσωρινή. Εξάλλου, εκτιμά πως θα προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων φέτος, όπως και στις προηγούμενες προβλέψεις της. Δεν υπήρξαν πάντως στοιχεία για το πότε αυτή θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου