Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

H Fed αύξησε τα επιτόκια της – Μπορεί να ακριβύνει ο δανεισμός


Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017Η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν. AP Photo/Susan Walsh
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (AP). Η Federal Reserve αύξησε τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά της για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες, παρέχοντας έτσι μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης σε μία οικονομία που αναπτύσσεται μεν αργά, αλλά δείχνει αντοχές, επεσήμανε το Associated Press.
Επίσης, η Fed ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει σταδιακά την προσπάθεια ισοσκέλισης του ισολογισμού της, σε σχέση με τα την παρακράτηση ομολόγων αργότερα φέτος, κάτι που μπορεί να έχει ως συνέπεια την αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων της.
Η αύξηση στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κατά 0,25%, από το 1% στο χαμηλό ακόμη 1,25%, μπορεί να έχει αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος δανεισμού για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, αλλά καλύτερες αποδόσεις για όσους αποταμιεύουν.
H ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ επιλέγει να αυξήσει τα επιτόκια και πάλι παρά την οικονομική επιβράδυνση για το 2017, η οποία η Fed προβλέπει ότι θα αποδειχθεί προσωρινή. Εξάλλου, εκτιμά πως θα προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων φέτος, όπως και στις προηγούμενες προβλέψεις της. Δεν υπήρξαν πάντως στοιχεία για το πότε αυτή θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου