Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Βρυξέλλες: Εκταμίευση και τίποτα περισσότερο στο Eurogroup

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι αυτό που πρέπει να αναμένει από το Eurogroup της Πέμπτης είναι η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης, μία επί της αρχής συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, περισσότερη σαφήνεια στα μέτρα για την ελάφρυνσης του χρέους του Μαΐου 2016, και τίποτα παραπάνω, έστειλε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες. 
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να φτάσουν σε μία κοινή ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά, όπως ανέφερε, «δεν είμαστε ακόμα εκεί».
Οπως τόνισε, το ΔΝΤ μπορεί να «είναι ενθουσιώδες για το πρόγραμμα και τις πολιτικές του», όμως οι συζητήσεις, ώστε να έχουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ την  ίδια ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, συνεχίζονται. Ο ίδιος εξήγησε πως αν αυτό δεν γίνει μέχρι την Πέμπτη, «τότε το ΔΝΤ θα προτείνει ένα πρόγραμμα επί της αρχής και θα εκταμιεύσει αργότερα». 
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι τα μέτρα του 2018 θα αποφασιστούν τελειωτικά μόνο στο τέλος του προγράμματος. Ο ίδιος, επισήμανε ότι τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα συζητηθούν μόνο στο μέλλον και μόνο εάν κριθεί απαραίτητο. «Υπάρχουν αρκετοί, στον Τύπο κυρίως, που νομίζουν εσφαλμένα ακόμα, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτό το Εurogroup.  Ελπίζω ότι δεν βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο και αυτή την πόλη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου