Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Βρυξέλλες: Εκταμίευση και τίποτα περισσότερο στο Eurogroup

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι αυτό που πρέπει να αναμένει από το Eurogroup της Πέμπτης είναι η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης, μία επί της αρχής συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, περισσότερη σαφήνεια στα μέτρα για την ελάφρυνσης του χρέους του Μαΐου 2016, και τίποτα παραπάνω, έστειλε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες. 
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να φτάσουν σε μία κοινή ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους αλλά, όπως ανέφερε, «δεν είμαστε ακόμα εκεί».
Οπως τόνισε, το ΔΝΤ μπορεί να «είναι ενθουσιώδες για το πρόγραμμα και τις πολιτικές του», όμως οι συζητήσεις, ώστε να έχουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ την  ίδια ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, συνεχίζονται. Ο ίδιος εξήγησε πως αν αυτό δεν γίνει μέχρι την Πέμπτη, «τότε το ΔΝΤ θα προτείνει ένα πρόγραμμα επί της αρχής και θα εκταμιεύσει αργότερα». 
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι τα μέτρα του 2018 θα αποφασιστούν τελειωτικά μόνο στο τέλος του προγράμματος. Ο ίδιος, επισήμανε ότι τα μακροπρόθεσμα μέτρα θα συζητηθούν μόνο στο μέλλον και μόνο εάν κριθεί απαραίτητο. «Υπάρχουν αρκετοί, στον Τύπο κυρίως, που νομίζουν εσφαλμένα ακόμα, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτό το Εurogroup.  Ελπίζω ότι δεν βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο και αυτή την πόλη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου