Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

«Εφυγε» ένας άρχοντας της Κρήτης


Σάββατο 17 Ιουνίου, 2017



Ο αείμνηστος Γεώργιος Γερανιώτης. Φωτογραφία αρχείου: "Ε.Κ."/Θεόδωρος Καλμούκος.
Κι άλλα καινούργια βάσανα, κι άλλος μεγάλος πόνος, θλίψη και πίκρα στην καρδιά, γιατί έφυγε ένας εξαιρετικός ομογενής, ένας λεβέντης Κρητικός, ένας καλός φίλος, ο Γιώργος Γερανιώτης. Ηταν από τους ανθρώπους που τους πλάθει ο Πλαστουργός κάθε εκατό χρόνια και μετά σταματά, γι’ αυτό είναι μοναδικοί κι ανόμοιοι, με καρδιά γεμάτη φιλότιμο, αγάπη και αξίες για τα μέγιστα και ουσιώδη θέματα της Ορθόδοξης Πίστης και της Ελληνικής Πολιτιστικής και Πνευματικής Κληρονομιάς.
Ανθρωπος επιτυχημένος επαγγελματικά, αφού κατόρθωσε να φτάσει μέχρι το φεγγάρι το υγρόμετρο που κατασκεύασε, ενώ έργα χαρακτικής του κοσμούν τον Λευκό Οίκο, αλλά παρόλα αυτά ήταν πάντοτε μετριόφρων και ταπεινός. Πιστός και αφοσιωμένος αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα» επί πολλές δεκαετίες, δεν του διέφευγε κανένα άρθρο, καμία λεπτομέρεια.
Ενδιαφερόταν και αγωνιούσε για την Ομογένεια, για την Εκκλησία εδώ, για τις κοινότητες που φθίνουν, για τους συλλόγους που βρίσκονται στα προτελεύτεια και μοιραζόταν αυτές του τις ανησυχίες μαζί μας. Με μία συντροφιά καλών βγαίναμε από καιρού σε καιρό και δειπνούσαμε στο αγαπημένο του εστιατόριο «Jimmy’s Steak House» λίγο πιο κάτω από τον ναό του Αγίου Αθανασίου στο Αρλινγκτον. Του άρεσε ιδιαίτερα διότι εκεί σερβίρουν όμορφο σπανακόρυζο που του θύμιζε το χωριό του το Γεράνι της Κρήτης.
Είναι απίστευτο πραγματικά που αυτό το λεβέντικο κοπέλι της Κρήτης, ο Γιώργος Γερανιώτης, ο σεβαστός και αγαπημένος φίλος βγήκε κι αυτός από τον χρόνο και πορεύεται «εις χώραν μακράν» μέσα στη αχρονία της «ετέρας μορφής». Μαζί με τους φίλους της συντροφιάς μας του ευχόμαστε καλό ταξίδι και να προσεύχεται για την Ελλάδα που αγαπούσε και την Κρήτη που λάτρευε.
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου