Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΤΖΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ

Σάββατο 17 Ιουνίου, 2017

Αναστασιάδης και Ακιντζί δηλώνουν αποφασισμένοι για λύση
Αποφασισμένος να εργαστεί για βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, ενώ την αποφασιστικότητα και της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση, εξέφρασε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.
 Την αποφασιστικότητά τους να εργασθούν για λύση του Κυπριακού εξέφρασαν σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε χωριστές δηλώσεις τους.

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας σε εγκαίνια έργου υποδομής στη νεκρή ζώνη κοντά στην κωμόπολη Αθηένου, εξέφρασε την ελπίδα να παρουσιαστεί έτοιμη η Τουρκία στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, όχι με λόγια αλλά με έργα, ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να δουν με προοπτική το μέλλον της Κύπρου.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι αποφασισμένος να εργαστεί για βιώσιμη λύση, που θα επιτρέπει την ευημερία όλων των κατοίκων της χώρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει ποιες είναι οι γραμμές και τα περιθώρια που μπορεί κάποιος να εξαντλήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η οποία να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες και όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού», πρόσθεσε.

Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση, προσθέτοντας ότι με αυτήν την αποφασιστικότητα και βούληση θα μεταβεί στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς-Μοντάνα της Ελβετίας.

Οπως είπε, στη Διάσκεψη για την Κύπρο η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ενεργήσει με στόχο ομοσπονδιακή λύση στη βάση δύο πολιτικά ισότιμων συνιστωσών πολιτειών. 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν τα πράγματα να οδηγηθούν σε λύση, εάν υπάρξει ανταπόκριση σε αυτήν την πολιτική βούληση.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου