Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 2017

Κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ με το Κατάρ
Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση της Μέσης Ανατολής 
με 11.000 στρατιώτες και πάνω από 100 πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ.

Δύο πλοία του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσαν την Τετάρτη στην Ντόχα για να συμμετάσχουν σε κοινή στρατιωτική άσκηση με το ναυτικό του Κατάρ, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο της αραβικής χώρας, QNA.

Το Κατάρ αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων Δυτικών χωρών. Πρόσφατα τέσσερις μεγάλες αραβικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο διέκοψαν επίσημες σχέσεις με το Κατάρ, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και συνεργάζεται κρυφά με το Ιράν, θανάσιμο εχθρό της Σαουδικής Αραβίας.

Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση της Μέσης Ανατολής με 11.000 στρατιώτες και πάνω από 100 πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ.

Το Πεντάγωνο χαιρετίζει τη φιλοξενία, ο Τραμπ τη διακοπή των σχέσεων

Μετά την απόφαση των τεσσάρων χωρών, το Πεντάγωνο χαιρέτησε την περασμένη εβδομάδα το Κατάρ για τη φιλοξενία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και για την «σταθερή δέσμευσή του στην ασφάλεια της περιοχής».

Οι διαβεβαιώσεις ωστόσο του Πενταγώνου διέφεραν από την αντίδραση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαιρέτησε τη διακοπή των σχέσεων μέσω Twitter.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας του Κατάρ που μετέδωσε το QNA, τα αμερικανικά πληρώματα των δύο πολεμικών πλοίων υποδέχθηκαν στην πρωτεύουσα Ντόχα αξιωματικοί του ναυτικού του Κατάρ.

Η Τουρκία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η κρίση, ενώ το Κουβέιτ, γειτονική χώρα και μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διαμεσολαβητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου