Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Συνελήφθη το πρωί 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Το όπλο, ωστόσο, δεν έχει ακόμη βρεθεί. Το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου.
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί το δημοτικό διαμέρισμα Αναργύρων μετά την αυτοψία που διενήργησε έπειτα από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου. Έχουν εκκενωθεί δέκα σπίτια εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν, ενώ οι κάτοικοι του χωριού για λόγους ασφαλείας θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία.
  • Για πρώτη φορά από το 2005, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2017 έγινε στην πλατεία Συντάγματος (και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος). Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα, Σάββατο. Το φετινό σύνθημα: «Θέμα Παιδείας».
  • Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας των μηχανοδηγών, λόγω της σύγκλησης γενικής συνέλευσης του κλάδου.
  • «Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή τον θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Κόσμος

  • Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ, με την αστυνομία να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο οδηγός του οχήματος εξαπέλυσε κάποια μορφή επίθεσης.
  • Το γραφείο της βρετανής πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας συμφώνησε να υποστηρίξει την κυβέρνηση μειοψηφίας, της οποίας θα ηγηθεί η Τερέζα Μέι.
  • Μια σαρωτική νίκη για τον Μακρόν και ένα ρεκόρ αποχής (48%) είναι τα δύο στοιχεία που προβλέπουν οι σφυγμομετρήσεις για τις βουλευτικές στη Γαλλία, ο πρώτος γύρος των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους δεν πρόκειται να πάει να ψηφίσει, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Odoxa.
  • Η διαμάχη ανάμεσα στο Κατάρ και σε άλλα αραβικά κράτη μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας πάντως πως υπάρχει ακόμα ευκαιρία για αποκλιμάκωση της έντασης.
  • Οι ιρακινές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Σιρκάτ, νότια της Μοσούλης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 στρατιώτες και πολίτες.

Οικονομία

  • Συναγερμό έχει σημάνει στις τράπεζες η επιδείνωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων στη στεγαστική πίστη το πρώτο πεντάμηνο του 2017. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μέχρι και το τέλος Μαΐου σημειώθηκαν σημαντικές εισροές νέων προβληματικών ανοιγμάτων στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, κόντρα στις τάσεις αποκλιμάκωσης τα προηγούμενα τρίμηνα.
  • Εφικτή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη Bild του Σαββάτου.
  • Με μικρή άνοδο, πάνω από τα επίπεδα των 780 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 782,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,39%.
  • Ο επικεφαλής του Eurogroup αναμένει να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του.
  • Κατάληψη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν από το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, οι οποίοι κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης.

Αθλητισμός

  • Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης εξέδωσε ανακοίνωση όπου ζήταει συγγνώμη για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιαννιώτας απο την βοηθό προπονητή, Στεφάν Ζιλιά, αλλά παράλληλα κατηγορεί την εθνική μας ομάδα για άγριο παιχνίδι και τον Κώστα Μανωλα για την προκλητική του συμπεριφορά.
  • «Ριζώνει» στο Μάντσεστερ και στο «Ολντ Τράφορντ» ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πείσει με τη δουλειά του τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ειδικά με την κατάκτηση του Europa League, και παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο τριών ετών, οι ιδιοκτήτες του αγγλικού συλλόγου επιθυμούν, να παρατείνουν για δύο ακόμα χρόνια τη συνεργασία τους, έως το 2022. Πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή των «κόκκινων διαβόλων» θα είναι ο Αλβάρο Μοράτα, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, αντί 72 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Με δήλωση του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ιβιτς ευχαριστεί τον Ιβάν Σαββίδη για την ευκαιρία που του έδωσε να ζήσει την εμπειρία αυτή και να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την ομάδα.
  • Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν στη Ζένιτσα, μετά το πολύτιμο βαθμό που απέσπασε η εθνική από τη Βοσνία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Το σφύριγμα της λήξης από τον Νίκολα Ριτσόλι πυροδότησε και την ένταση κατά την αποχώρηση των διεθνών προς τα αποδυτήρια. Αρχικά ο Κώστας Μανωλάς είχε επεισόδιο με τον συμπαίκτη του στη Ρόμα, Εντίν Τζέκο, ενώ ακολούθησε σύρραξη με τον βοηθό προπονητή της Βοσνίας να επιτίθεται στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κι έχασε ένα δόντι. Μετά από όλα αυτά βαριά αναμένεται να είναι η τιμωρία της Βοσνίας, καθώς δεν πέρασαν καθόλου απαρατήρητα τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του αγώνα.
  • Η Εθνική Ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από την Βοσνία (0-0) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση έναντι του σημερινού της αντιπάλου, που δίνει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου