Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Βόμβες Σόιμπλε κατά Τσίπρα και κυβέρνησης

 Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2017

Βόμβες Σόιμπλε κατά Τσίπρα και κυβέρνησης
Ηχηρές απαντήσεις με πολλά μηνύματα έδωσε ο Β. Σόιμπλε αναφερόμενος στην Ελλάδα και σε όσους κατηγορούν Βερολίνο και ESM ότι πιέζουν για μεταρρυθμίσεις μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος και σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι ανυποχώρητοι.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο Γιώργος Παππάς, ο Σόιμπλε είπε συγκεκριμένα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές αλλά τίποτα δεν έγινε. Η μεταφορά του βάρους στα ασθενέστερα στρώματα δεν έχει καμιά σχέση με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, είπε χαρακτηριστικά «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα».
«Οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», ήταν η απάντηση κυβερνητικών κύκλων.
Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως το γερμανικό πλεόνασμα θα ήταν το μισό από το σημερινό, αν η ΕΚΤ δεν ακολουθούσε μια χαλαρή νομισματική πολιτική. 
«Επιπλέον, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που είναι το πραγματικό επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης, έχει να κάνει με μια συναλλαγματική ισοτιμία που είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε σε ευρωπαϊκό συνέδριο.
«Για τη συνολική ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, μπορεί να είναι μια χαρά» σημείωσε, προσθέτοντας πως η ισοτιμία του ευρώ κινείται ανοδικά.
«Με μια συναλλαγματική ισοτιμία σαν αυτή που είχαμε πριν την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, το γερμανικό πλεόνασμα στο ισοζύγιο θα ήταν το μισό» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο που υποστηρίζει πως η Γερμανία πρέπει να αυξήσει τις επενδύσεις.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου