Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΕΣΙΟΝΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΜΠ

Τετάρτη, 14 Ιουνίου, 2017

Αρνήθηκε ο Σέσιονς να απαντήσει για τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο Τραμπ
Ο Σέσιονς (στη φωτογραφία, ενώ καταθέτει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας) είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ που έχει εμπλακεί στη φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του προέδρου και ρώσων αξιωματούχων.Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Η εξέταση του αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ότι εμπλέκεται στη ρωσική προσπάθεια ανάμειξης στις εκλογές του 2016 ως «ελεεινό και απεχθές ψέμα», αλλά και την άρνησή του να αποκαλύψει το περιεχόμενο συνομιλιών του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια αντιπαράθεσής του με γερουσιαστές των Δημοκρατικών, στην ακροαματική διαδικασία που κράτησε 2,5 ώρες, το υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης των Ρεπουμπλικανών και σύμβουλος του Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν είχε συζητήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ την απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Σηκώσατε το δεξί σας χέρι εδώ σήμερα και μας είπατε ότι ορκίζεστε να μας πείτε την αλήθεια, όλη την αλήθεια, και τίποτα παρά την αλήθεια», του είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάρτιν Χάινριχ, προσθέτοντας: «Τώρα δεν απαντάτε στις ερωτήσεις και εμποδίζετε την έρευνα».

Επίσης, ο Σέσιονς αρνήθηκε να απαντήσει για το αν υπάρχουν αξιωματούχοι στο υπουργείο Δικαιοσύνης που συζήτησαν την πιθανότητα προεδρικής απαλλαγής από αξιόποινες πράξεις για άτομα που διερευνώνται σε σχέση με τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη.

«Οι αμερικανοί έχουν βαρεθεί τις κωλυσιεργίες»

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Ουάιντεν είπε στον υπουργό: «Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός έχει βαρεθεί τις κωλυσιεργίες. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ακούσουν ότι οι απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις υπάγονται σε προνομιακή προστασία». 

«Δεν κωλυσιεργώ», απάντησε ο Σέσιονς, προσθέτοντας ότι ακολουθεί τους κανονισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν συζητά προσωπικές συνομιλίες με τον πρόεδρο. 

Σε ερώτηση για το αν δικαιούται να μην απαντήσει ενώπιον της Γερουσίας, ο υπουργός ανέφερε ότι «κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι σωστό για μένα να απαντήσω και να αποκαλύψω ιδιωτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο όταν δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να εξετάσει τις ερωτήσεις και να αποφασίσει για το αν θα επιτρέψει (να δώσω) τέτοια απάντηση».

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής, Ρίτσαρντ Μπερ, προέτρεψε τον υπουργό να ζητήσει από τον Λευκό Οίκο κατάλογο με τα θέματα που του επιτρέπουν να συζητήσει και να παραδώσει γραπτώς τις απαντήσεις.


Ο Σέσιονς είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι συνάντησε δυο φορές πέρσι τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κισλιάκ, και πως δεν είπε ψέματα στο Κογκρέσο γι' αυτές (δεν τις είχε αναφέρει), διότι τέτοιες συναντήσεις αποτελούσαν μέρος των υποχρεώσεών του ως αμερικανού γερουσιαστή. 

Μετά τις αποκαλύψεις των συναντήσεών του με τον Κισλιάκ, ο Σέσιονς αποφάσισε τον ίδιο μήνα εθελοντικά να απόσχει από τις έρευνες για τον τυχόν ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές.

«Ελεεινό και απεχθές ψέμα»

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει «ελεεινό και απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι έχει εμπλακεί στη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στην προεκλογική περίοδο του 2016, τονίζοντας ότι δεν έχει «καμία γνώση» για ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

«Δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε είχα καμία συζήτηση με ρώσους ή άλλους ξένους αξιωματούχους αναφορικά με κάποια μορφή ανάμειξης σε εκστρατεία ή εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επιπλέον, δεν έχω καμία γνώση τέτοιων συζητήσεων από οποιονδήποτε συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ», είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

«Ο ισχυρισμός ότι συμμετείχα σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση της Ρωσίας ή ότι είχα γνώση τέτοιας με σκοπό να βλάψω τη χώρα μου, την οποία έχω υπηρετήσει με τιμή για περισσότερα από 35 χρόνια, ή να υπονομεύσω την ακεραιότητα της δημοκρατικής μας διαδικασίας είναι ελεεινό και απεχθές ψέμα» πρόσθεσε.

Επίσης, εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον Ρόμπερτ Μίλερ, που έχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας για την έρευνα της πιθανής ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Σέσιονς είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ που έχει εμπλακεί στη φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του προέδρου και ρώσων αξιωματούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου